• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Bakanlar Hatay`a Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı`ndaki patlamaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Hatay`a gitti.

İçişleri Bakanı Güler, Esenboğa Havalimanı`nda gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 13`e yükseldiğini söyledi.

Patlama nedeniyle 19-20 araçta hasar meydana geldiğini belirten Güler, ``Olay anından 2 dakika önce kırmızı bir aracın, 22 dakika önce de gri renkli bir aracın orada park ettiği ve kesinlikle Suriye`den gelen araçlar oldukları, kamera görüntüleriyle de tespit edilmiş durumdadır. Bu araçlardan birinin patlayan araç olduğu biliniyor. Patlamadan 2 dakika sonra da bir başka patlama var. Ama bunun yandaki aracın deposundan kaynaklandığı ifade ediliyor`` dedi.

Güçlü bir patlayıcı kullanıldığını ifade eden Güler, ``Zaten orada 4 kapı var. 2`si kapalı. Kapalı olan Gümrük lojmanlarının bulunduğu yere yakın bir yerde patlama meydana geliyor`` diye konuştu.

Güler, olayda hayatını kaybedenlerin kimlik ve kullanılan patlayıcının türünü belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir