• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Hak ve Özgürlükler Platformu: 6-8 Ekim'in failleri, vahşete göz yumanlar hâlâ aramızdalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

6-8 Ekim’in Amerika projesi olduğunu, hedefte de İslami camia ve partilerin olduğunu belirten Aydın, olayların yol açtığı mağduriyet ve acıların 6 yıl geçmesine rağmen tazeliğini koruduğunu söyledi.

6 yıldır katiller ve azmettiricilerin, olayların vahşet derecesine gelmesine göz yumanların hak ettikleri cezaya çarptırılmadıklarına dikkat çeken Aydın, 6-8 Ekim katliamının müsebbiplerinin mutlaka bulunup cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

“Hak ettikleri cezaya çarptırılmış değiller”

Aydın, “6-8 Ekim olaylarının üzerinden 6 yıl geçti. Günlerce süren olaylar esnasında başta bölge illeri olmak üzere Türkiye’nin birçok yeri çetelere adeta teslim edilmiş, her yer yakılıp yıkılmıştı. Onlarca masum insanın suçsuz yere vahşice katledildiği olayların gerçek faillerinin çoğu hala yakalanmış değil. Olayların yol açtığı mağduriyet ve acılar 6 yıl geçmesine rağmen tazeliğini korurken katiller ve azmettiricileri, olayların vahşet derecesine gelmesine göz yumanlar hak ettikleri cezaya çarptırılmış değiller.” dedi.

“Olayların arkasında Amerika vardı”

Saldırılardaki hedefin İslami camialar olduğuna işaret eden Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

“Herkesin de bildiği gibi 6-8 Ekim olayları, başta HÜDA PAR olmak üzere bölgedeki İslami camiaları, dindar halkı hedef almıştı. Olayların arkasında Amerika vardı. PKK ve HDP’li yetkililer Amerika’dan aldıkları talimat sonrası çeteleri sokaklara çağırmışlar, dindar halkı, İslami camiayı İŞİD’çi ilan edip katillerin hedefi haline getirmişlerdi. Olaylar esnasında kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları vahşice katledilmiş, sırf dindar göründükleri için onlarca Müslüman saldırıya uğramış, HÜDA PAR’ın parti binaları başta olmak üzere camiler, okullar, iş yerleri yakılmış, ateşe verilmiş, saldırıya uğramış, korkunç bir yıkıma yol açılmıştı.”

“Gerçek müsebbipler bulunmalı”

Saldırılara ilişkin yapılan soruşturmanın samimiyetle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, “Son günlerde olayların azmettiricileri suçlamasıyla bazı kişiler gözaltına alındı. Hak ve Özgürlükler Platformu olarak soruşturmanın samimiyetle yürütülmesini istiyoruz. Yüzeysel, göz boyamaya yönelik veya gündem değiştirmek, başka hesaplaşmalar uğruna değil, gerçek müsebbipleri bulup adalete teslim etme amacı taşımalı. 6-8 Ekim katliamının müsebbipleri mutlaka bulunup cezalandırılmalı.” diye konuştu.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir