• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Suriye`ye 45,5 Ton Gıda Malzemesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kimse Yok Mu Derneği, ``Kış Geldi Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye`` kampanyasında toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesini, Suriyelilere ulaştırılmak üzere Hatay ve Gaziantep`e gönderdi.

Derneğin Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonda 45,5 tonluk gıda malzemesi toplandığını, 24 tonluk gıda malzemesi taşıyan ilk tırın Suriye`nin Halep şehrine gönderilmek üzere Gaziantep`te bulunan dernek personeline teslim edildiğini söyledi.

21,5 tonluk yardım malzemelerinin ise Hatay`ın Yayladağı ilçesindeki mülteci kampına gönderileceğini ifade eden Kızılay, yardımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Kızılay, sözlerini şöyle tamamladı:
``Sakaryalı hayırsever iş adamları ve vatandaşlarımız büyük özveri göstermiştir. Kardeşlerimizin bu zor zamanlarında yanlarında olmamız gerekiyor. Orada yaşanan bu olaya bizim ülkemiz de yaşanabilirdi. Kardeşlerimizin yaşadığı bu olumsuz duruma duyarsız kalmayan Sakarya halkına teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız artarak devam edecek. Şimdilik 2 tır gönderdik. Beklentimiz odur ki bu tırların sayısı 3, 4 olsun.
Hayırseverlerimize yardım kampanyamıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.``

Kulu Belediyesi`nden 2 tır yardım malzemesi

Bu arada, Konya`nın Kulu ilçesinin Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak başlattıkları kampanya kapsamında Suriye`de zor durumda olan insanlar için giyim ve battaniye gibi malzemelerden oluşan 2 tır yardım topladıklarını söyledi.

Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıktı.

Madencilerden Suriyelilere yardım

Öte yandan, Kütahya`nın Tavşanlı ilçesinde de ``Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye`` kampanyasına maden işçileri tarafından 15 bin 150 lira bağışlandı.

Türk-İş`e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası`nın (Maden-İş) Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, ilçeye bağlı Tunçbilek beldesinde faaliyet gösteren Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesi işçilerinin bağışladığı 15 bin 150 lirayı, Kaymakam Numan Hatipoğlu`na teslim etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir