• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Van`da 875 okulda 6 milyon paket süt dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu Okul Sütü Projesi kapsamında bu gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim okulunda öğrencilere süt dağıttı.
 
Burada düzenlenen programa Van Valisi Münir Karaloğlu`nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ve Vali yardımcısı Zafer Coşkun katıldı.
Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Karaloğlu öğrencilere süt sevip sevmediklerini sordu, sütün faydalarını anlattı.
 
Öğrenciler ise sütü çok sevdiklerini ve sütün kendileri için faydalı olduğunu söylediler.
 
Karaloğlu burada yaptığı açıklamada, daha önce başlatılan okul sütü projesinde yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, gerekli tedbirleri aldıktan sonra okul sütü projesine tekrar başladıklarını söyledi.
 
Karaloğlu, "Bugün itibarıyla başlayan 2. dönemin sonuna kadar haftada üç gün olmak üzere 140 bin 928 öğrencimize süt dağıtacağız. Yılsonu geldiğinde 6 milyon 764 bin 544 paket sütü çocuklarımıza ulaştırmış olcağız" dedi.
 
Alerjisi olanlara süt yok
Vali Karaloğlu, geçen sene yaşanan sıkıntılara da değinerek, "Bildiğiniz gibi geçen sene ilk olduğu için bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Mide bulantısı ve alerji gibi. Bu sene işi daha sıkı tuttuk okullarda yönetici arkadaşlarımız. Alerjisi olma ihtimali olan çocukları ayırdılar. O çocuklarımıza bizler süt veremeyeceğiz. İnşallah bu sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan bu projeyi uygulamış olacağız önemli bir proje hem bedensel hem zihinsel olarak çocuklarımızın daha iyi gelişebilmeleri için mutlaka süt içmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.
 
Vali Karaloğlu, projenin sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olması temennisinde bulundu. Daha sonra Okul Müdiresi Belkıs Turul`dan okulla ilgili bilgi alan Vali Karaloğlu, okul projesini beğenmediğini belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü Kına`dan bu projeleri kaldırması talimatını verdi.
 
Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir