• DOLAR 32.603
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2492.019
  • ...
Başörtüsüne Bir Destek de Cezaevinden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Memur Sen tarafından başlatılan "Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza" kampanyasına Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevinde aralarından Hizbullah mahkumlarının da bulunduğu 107 hükümlü ve tutuklu gönderdikleri imzalı dilekçeler ile destek verdiler. Mahkûm ve hükümlüler, başörtüsü yasağının önündeki engellerin derhal kaldırılması gerektiğini ifade ettiler.
 
Başörtüsünün İslami, insani ve vicdani bir hak olduğunu bunun yasaklanmasının ise hiçbir hukuka uymadığına inandıklarını belirten hükümlü ve tutuklular, "Başörtüsü takmayı tercih eden ve İslami bir tesettüre bürünen bayanların hiçbir yasakla karşılaşmadan hayatın her alanında özgür olmalarını istiyoruz" dediler.
 
Örtü ve tesettürün ilkokulda başlayarak tüm eğitim kurumlarında, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında özgür olması gerektiğini ifade eden hükümlü ve tutuklular, "Memur-Sen`in başlatmış olduğu `Başörtüsüne Özgürlük için 10 Milyon İmza` kampanyasına destek verdiğimizi, bu anlamsız yasağın bir an önce kaldırılması için yetkililerin gerekli yasal düzenlemeleri yapmalarını beklediğimizi bildiriyoruz" ifadelerine yer verdiler.
 
Memur-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş böyle bir mektubun kendilerine ulaşmasından ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu kardeşlerimizin verdiği bu destek bizleri çok gururlandırdı" dedi.
 
Memiş, "Zindanda bulunan kardeşlerimizin böyle bir çalışma başlatıp imzaları bize göndermeleri umarım özgür oldukları halde bu kampanyaya katılmayanlara örnek olur" ifadelerini kullandı.
 
Memiş son olarak, "Atılan bu imzalar bizim nazarımızda 75 milyonun yerine geçmektedir. Rabbimizden duamız zindanın Yusuf`u olan bu kardeşlerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmalarıdır" şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir