• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Sınır Kapısındaki Patlamada Öne Çıkan 3 Kritik Sebep!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hatay `ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı`nda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından konuşan Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı , patlamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Patlamanın menşeinin tereddütten uzak şekilde öğrenilmesi gerektiğini belirten Avcı, "KCK`nın Suriye`deki ayağı PYD tarafından yapılmış bir patlama mı, doğrudan Esed rejimi bağlantılı bir operasyon mu? Bunun planlı, ciddi bir organizasyon olduğu görülüyor. Dikkate almamız gereken parametrelerden birisi teröre çözüm arayışı süreci devam ediyor. Bunu yapan PYD ise, sürece yönelik olduğu çok açık. Dolayısıyla müzakereye ciddi bir sabotaj eylemi olarak ortaya çıkabilir. Fehman Hüseyin`in bağımsız, marjinal kararlar aldığını biliyoruz. Kandil`le İmralı arasında ciddi ihtilaflar olabilir." diye konuştu.

PKK `nın uluslararası bir kimlik taşıyıp pekçok kanadı olduğuna dikkat çeken Avcı, Örgütün İran, Suriye kanadının, derin devlet kanadının olduğunu belirterek, yaşanan olaya kaza demenin mümkün olmadığını, planlanmış bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Türkiye`nin Özgür Suriye ordusuna verdiği sözlü ve fiili desteğin de olayın sebeplerinden biri olabileceğini söyleyen Avcı, Türkiye`nin Suriye`deki ateşin içine çekilmek istenmesinin de sebeplerden birinin olabileceğini vurguladı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir