• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Siirt’te çocuklar hayvan barınağını gezip, sokak hayvanlarını besledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla hayvan barınağında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, aileleri ve öğretmenler katıldı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte minikler, önce hayvan barınağındaki kedi ve köpekler ile bir araya geldi. Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağının uzman personeli eşliğinde barınağı gezen öğrenciler, barınak hakkında bilgi aldı. 

 

Her canlının olduğu dibi sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı var

Çocuklara hayvan sevgisini aşılama amaçlı etkinlik düzenleyerek hayvanları görmelerini, sevmelerini, mama yedirmelerini istediklerini ifade eden Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Hüseyin Bekçi, çocukları hayvan sevgisi ile büyütmenin önemine dikkat çekti.

Bekçi, “Sokak hayvanları gerçekten bakıma muhtaç hayvanlardır. Biz insanlar onlara bakmakla mükellefiz. Her canlının olduğu dibi sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı var. Onlara iyi bakmalı, sevmeliyiz, sadece korumak yetmez çocuklarımıza da sevdirmeliyiz. Çocuklarımız da hayvan sevgisi ile büyüsün.” şeklinde konuştu.

“Hayvan hakların konusunda Peygamber Efendimiz, örnek alacağımız bir insandır”

Peygamber Efendimizin hayvan sevgisine dikkat çeken Bekçi, şunları söyledi:

“Dinimizin hayvanlara verdiği önemi çok iyi biliyoruz. Hazreti Ömer’in döneminde yerleşim yerine gelemeyen hayvanların açlıktan ölmemeleri için yem bırakıldığını biliyoruz. Yine Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem de hayvanları sevmemiz ve beslememiz gerektiğini bildiriyor. Peygamber Efendimizin Huveza adında bir kedisinin olduğu biliniyoruz. Zihni, savaş meşgulken bile kediyi görüp sahiplenme duygusu ile onu alıp besliyor. Onun yaşadığı duyguyu anlamak istediğimiz de savaş esnasında birçok işle meşgul iken bir hayvanın bakıma muhtaç olduğunu his edip alıp besliyor. Peygamber Efendimiz örnek alacağımız bir insan.”

Kedi ve Köpek barınaklarını dolaşarak hayvanları seven minikler, İnsanlara “Hayvanlarında bizler gibi birer canlı ve bakıma muhtaç varlıklardır. Onları korumalı, sevmeliyiz. Onlara zarar vermemeliyiz. Onlarında bizim gibi yaşamaya hakları var.” mesajını ilettiler.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir