• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
PKK'nin 27 yıl önce katlettiği 26 köylü mezarları başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Midyat ilçesine bağlı Kayalıpınar (Mıkrê) Mahallesinde 1993 yılında PKK tarafından köy minibüsünün geçtiği yola döşenen mayının patlamasıyla hayatını kaybeden 8'i çocuk 26 kişi, ilçe protokolü ve yakınlarının katılımlarıyla kabirleri başında yâd edildi.

Kaymakam Tekin Dundar, yaptığı açıklamada, 1993 yılında yaşanan olayda hiçbir güvenlik noktasında sıkıntısı olmayan insanların, sadece günlük normal ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe merkezine giden kadın, erkek, çoluk-çocuk, yaşlı, genç demeden 26 ocağın söndürülmesine PKK’nin neden olduğunu söyledi.

Kaymakam Dundar şunları söyledi:

“Bunlar şehit statünde kabul etmiştir, sivil vatandaş olmasına rağmen, devletimiz her şehit ailesine sahip çıktığı gibi bu insanlarımıza sahip çıkmıştır. Bu insanlarımızın mağdur olmaması için her türlü imkânı seferber etmiştir. Diğer tüm bölgelerde olduğu gibi bu bölgede de terörle mücadelemiz kesintisiz bir şekilde ve ara vermeksizin devam ediyor. Ve terör örgütü inşallah bitme noktasına gelmiştir. Artık hiç kimsenin bu ülkeye, bu bölge insanına, vatandaşımıza huzurunu kaçıracak bir fırsatı izin verme durumumuz imkânımız yoktur.” dedi.

Saldırıda amcalarını ve yengelerini kaybeden İzzettin Ağırman, bunları tesadüfen buraya koymadıklarını belirterek, “Biz örgüte nasıl 27 yıl önce prim vermediysek, bugünde vermeyeceğiz, 26 şehidimiz var. Bugün aynı şey olursa 26 değil 260 bin şehit vereceğiz. Amcalarım bu uğurda şehit oldular, onlarla gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Midyat Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmus Akbulut da, “Terörü lanetlemek maksadıyla anma etkinliği yapıyoruz. Terörün dini imanı yoktur. Şehit olanların hepsi silahsız, fakir vatandaşlarımız. Şehre gidip kendi ihtiyaçlarını karşılamak için minibüse bindiler silahsız ve hiçbir şeyleri yoktu. Terör onların silahlı silahsız olduğunu düşünmeden vatandaşlarımızı şehit ettiler.” dedi.

Konuşmaların ardından Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim tarafından dua okundu, hayatını kaybedenlerin kabirleri ziyaret edildi.

Anma Törenine, Kaymakam Tekin Dundar’ın yanı sıra,  Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Dindar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir