• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Siyonist işgalci rejim yılbaşından bu yana 530 Filistinli aileyi yerinden etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkının uğradığı hukuksuz uygulamalar hakkında çalışmalar yürüten Arazi Araştırma Merkezi, işgal rejiminin bu yılki insanlık dışı ihlallerine yönelik açıklama yaptı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, siyonist işgal rejiminin, bazı Kudüslüleri, içinde oturdukları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladığını, bu bağlamda 80 ev ve tesisi yerle bir ettiğini ifade etti.

Açıklamada, işgal altındaki topraklarda bu güne kadar 165 bin 690 yapının yıkıldığı belirtildi. Ayrıca söz konusu yıkımların, bir milyon Filistinli vatandaşın topraklarından uzaklaşmasına ve evsiz kalmasına neden olduğu kaydedildi.

Diğer taraftan Arazi Araştırma Merkezi’nin, 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'nın 25’inci yıldönümünde yayınladığı bir raporunda, anlaşmanın ardından Yahudi işgalcilere ait yerleşim merkezlerinin en az dört kat genişlediği ifadeleri yer almıştı.

Siyonist işgal rejimi, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistinli yerel kaynaklar, siyonist işgal rejiminin sadece geçen yıl işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir