• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Mısır'da infaz dalgası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdam edilenlerin isimlerinin; Ahmed Muhammed eş-Şahid, Yasir Ahmed Hudayr, Abdullah es-Seyyid, Cemal Zeki Abdurrahim, İslam Şaban Şehate, Muhammed Ahmed Tevfik, Sad Abdurrauf Sad, Muhammed Sabır Nasr, Mahmud Sabır Nasr, Semir İbrahim Mustafa, Muhammed Adil el-Hamid, Said Yusuf Salih Ammar ve Şehat Mustafa Ammar olduğu kaydedildi.

Önceki gün de darbe karşıtı gösterilerde tutuklanan ve 2015'te idam cezasına çarptırılan İhvan üyesi 2 kişi şehid edilmişti.

Sisi rejimi göstericilere gözdağı veriyor!

Mısır'ın seçilmiş ilk sivil yönetiminin ardından korku cumhuriyetine çevrilen Mısır 2013'ten bugüne kadar onlarca tutukluyu delilsiz suçlamalarla infaz etti. 7 yıldır ülkede ekonomik ve siyasi bağımlılıkla devam eden kötü yönetim, halkın sokaklara dökülmesine sebebiyet vermişti. Geniş bir konsensüs ile başlayan gösteriler sonucunda paniğe kapılan darbe yönetimi gerçekleştirdiği idamlarla göstericilere gözdağı vermeyi hedefliyor. Muhalif hiçbir fikrin yaşam alanı bulamadığı Mısır'da gerçekleştirilen idamlar, darbeci rejim aleyhine başlayan gösterileri sona erdirmeyi amaçlıyor. Darbeden bu yana korku cumhuriyetine dönüştürülen ülkede gerçekleştirilen son idamlar, ülkede hiçbir muhalif şahıs ya da kurumun yaşam alanı kalmadığını ortaya koyuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir