• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suudi Arabistan’da 6 bin kişi umre ziyaretine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, umre ziyaretinin dört aşamaya göre kademeli olarak yapılmasına imkan verecek direktifler kapsamında ilgili makamlarla işbirliği içerisinde ülke içerisindeki ilk ziyaretçileri kabul etmeye başladı.

Devlet kurumları tarafından geliştirilen stratejik plana göre Bakanlık, Mescid-i Haram’ın kapasitesinin yüzde 30’unun (günlük 6 bin kişi) açılmasına izin verdi.

Umre izni alan 6 bin kişi, biner kişilik gruplar halinde 3’er saatte ziyaretlerini tamamlarken, Bakanlık Mekke’ye gelen her gruba tüm süreçte eşlik etmesi için bir sağlık yetkilisi görevlendirdi.

Suudi Arabistan’ın farklı bölgelerinden vatandaşlar ile ülkede yaşayan yabancılardan oluşan ilk   ziyaretçilerin gelişi 12.00’da Hac ve Umre Bakanı Dr.Muhammed Salih Benten’in takibi ve gözetimi altında başladı.

Hac ve Umre Bakanlığı, Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tüm ihtiyati tedbirleri uygulama ve teknik sistemleri kullanmanın yanı sıra en yüksek kalite standartlarına göre hacılara hizmet etmek için harekete geçti.

Mescid-i Nebevi İşleri (Harameyn) Başkanlığı, umre ritüellerini takip etmeleri için yaklaşık bin kişiyi istihdam etti ve umre ziyaretçilerinin güvenlik ile rahatlığını sağlamak için tüm tedbirleri aldı.

Söz konusu görevliler, her bir grup umre ziyaretçisinin girişinden önce ve sonra Mescid-i Haram’ı günde 10 kez sterilize edecek.

Şarku’l Avsat

Bu haberler de ilginizi çekebilir