• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
Malatya Valisi Baruş depremzede konutlarını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapılan incelemelerde Vali Baruş'a Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ve AFAD İl Müdürü Mustafa Türker eşlik etti.

Vali Baruş'u Doğanyol'da İlçe Kaymakamı Talha Altuntaş ve İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay karşıladı.

 

Doğanyol Kaymakamlığında ilçedeki afet konutları, köy evleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler alan Baruş, ilçe meydanındaki esnaflarla bir süre sohbet etti.

Kentsel dönüşüm nedeniyle esnafın mağdur olmaması amacıyla geçici işyerleri inşaatını inceleyen Baruş, yetkililerden bilgiler aldı.

Buradan Gökçe Mahallesine geçen Baruş, yapımına başlanan köy evleri ve geçici işyerlerini gezerek yüklenici firma yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan'dan bilgiler aldı.

Gökçe Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Baruş, "Vatandaşlarımızın barınabileceği güzel mekanlar inşa etmek için çalışmalar devam ediyor. TOKİ'nin yer tespitlerinin ardından inşaat çalışmalarına başlandı. Doğanyol ilçemiz ve Gökçe Mahallemiz kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edildi. Esnafımızın mağdur olmaması için geçici işyerleri inşa ediyoruz. Biraz sıkıntı çekeceğiz ama Doğanyol ve Gökçe Mahallemiz çok güzel bir yaşam alanı olacak. Devletimiz buranın yeniden yapılanması için büyük kaynak ayırdı. İçiniz müsterih olsun." dedi.

Gökçe Mahallesi'ndeki köy evlerinin ardından ilçede kurulan GES (Güneş Enerji Santrali) alanına geçen Baruş, buradaki incelemelerin ardından yol üstünde bulunan Pütürge ilçesine bağlı Pazarcık Mahallesi Köy Evleri şantiye alanına geçti.

Burada yetkilerden bilgiler alarak inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Baruş, köy konutlarının mümkün olduğunca hak sahiplerine hızlıca teslimi için çalışmalarda yaşanan aksaklıkların giderilmesi talimatını verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir