• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Bediüzzaman'ın bir talebesi daha vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz gün rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan Bediüzzaman Said Nursi'nin son talebelerinden Mehmet Fırıncı, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti.

Merhum Fırıncı'ya rahatsızlığı nedeniyle 30 Eylül'de acil anjio yapılmış, kalbi besleyen ana büyük damarın tıkalı olduğunun görülmesi üzerine tıkalı damar açılmış ve iki adet stent takılmıştı.

Kalbindeki hasarın büyük olduğu fark edilen Fırıncı'nın,, ilave olarak akciğer ve böbrek fonksiyonlarında yetersizliğin de mevcut olduğu tespit edilmişti.

Solunum cihazına bağlanan, ayrıca kalb akciğer pompası desteğine ve diyaliz cihazına bağlı olarak tedavisine devam edilen Fırıncı, bugün saat 10.40 sıralarında 92 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Fırıncı'nın vefatının ardından sosyal medya hesapları üzerinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bediüzzaman Hazretlerinin talebesi muhterem Mehmed Fırıncı ağabey Hakkın Rahmetine kavuştu. 92 yıllık ömrünü Kur’an ve İman hizmetinde geçiren, tevazuu, şefkati, nezaketi ile gönüllerde taht kuran, asrımızın mühim bir Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur’ların neşriyatında ve birçok dünya diline çevrilmesinde çok önemli hizmetler gören muhterem ağabeyimizi 10.40 itibariyle Rahmet-i Rahmana uğurladık. Cenaze ile ilgili ayrıntılı bilgiyi paylaşacağız." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir