• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zarif: Uluslararası toplum siyonist rejimi nükleer silah depolarını yok etmeye zorlamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zarif, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Nükleer Silahların Tamamen Ortadan Kaldırılması Uluslararası Günü'nde video konferans yöntemiyle yaptığı açıklamada, ABD'yi atom bombasının ilk ve tek kullanıcısı olarak şiddetle eleştirdi. Zarif, bu toplantının insanlığın nükleer silahların kâbusundan kurtulması için küresel seferberlik açısından güçleneceği bir oturum olması umudunu da dile getirdi.

Bu tür silahları etkisiz hale getirmek için nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşması inceleme oturumları için tekrarlanan taleplere ve Uluslararası Adalet Divanı'nın bunların kullanımının yasaklanmasına ilişkin tavsiye görüşüne atıfta bulunan Zarif, nükleer güçlerin açık yükümlülüklerini net bir zaman çizelgesi içinde yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

"Ne yazık ki, ABD yalnızca yeni nesil nükleer silahlar üreterek cephaneliğini geliştirip güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda diğer ülkeleri de bu tür silahlarla tehdit ediyor." diyen Zarif, ABD'nin nükleer silahların yayılmasının önlenmesi tutumunu da eleştirdi.

Nükleer silahlara sahip olan siyonist işgalci rejim hakkında Zarif, uluslararası toplumdan bu rejimin acilen Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'na (NPT) katılmaya ve nükleer silah depolarını imha etmeye zorlamasını istedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir