• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
EBA Destek Noktasının açılması çocukları sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Valisi Hulusi Şahinin talimatıyla 3 gün içinde hizmet aşamasına getirilen ve bilgisayarlarla donatılan EBA Destek Noktasında, 2 bilgisayar odası ve TRT EBA TV Canlı ders izleme salonu her gün sabah saat 08.00’den akşam 20.00 kadar öğrencilerin hizmetinde olacak.

EBA Destek Noktasının açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve yanı sıra ve bazı birim amirleri katıldı.

Evlerinde internet ve tablet olmadığından derslerinden geri kalan öğrenciler, EBA Destek Noktasının açılmasını sevinçle karşıladı.

Batman Seyitler Mahallesindeki Bilgi Evi’nde açılışı gerçekleştirilen EBA Destek Noktası için konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, "Batman Belediyesinin imkânlarıyla ve 3 gün içinde hizmet aşamasına getirilen ve bilgisayarlarla donatılan EBA Destek Noktasında öğrenciler için 2 bilgisayar odası ve TRT EBA TV Canlı ders izleme salonu yer alıyor. Klimalı, serin bir ortamda öğrenciler hizmet alacak. Sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar tüm kademedeki öğrencilere Batman Belediyesi tarafından bir kültür hizmeti verilecek. Batman için hedefimiz en kısa sürede 100 EBA destek noktası ulaşmak olacak. Tabi bu sayıyı daha da artıracağız. İnşallah ileriki zamanlarda imkânı olmayan çocuklarımızda bu imkândan yararlanmasını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

“İnternet ve bilgisayarım olmadığı için buraya geldim”

Evde internet ve bilgisayarı olmadığı için EBA destek noktasına geldiğini belirten 8’inci sınıf öğrencisi İlyas Şahin, “Burası yeni açıldığı için canlı derslerime buradan katılacağım. 8. sınıf öğrencisiyim. Evde internet ve bilgisayarım olmadığı için buraya geldim. Artık buraya gelip EBA’ dan derslerimi ve kaçırdığım konuların videolarını izleyeceğim.” dedi.

“Derslerimizin videolarını izliyorum”         

Abdullah Onay, “Burayı bize açtığı için Allah, Valimizden razı olsun. Evde tablet, bilgisayar ve internetimiz yok. Ben de buraya gelip canlı derslerimizi veya kaçan derslerimizin videolarını izliyorum. Vali Bey’den ricam burada açtığı bu güzel uygulamayı diğer ihtiyaç duyulan mahallelere de açmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu uygulamaların çoğalmasını istiyoruz”

Evde imkânları olmadığı için kaçırdığı derslerin videolarını seyrettiğini söyleyen 9. sınıf öğrencisi Mustafa Altun, “Benim evde ne tabletim nede internetim olmadığından derslerimden geri kalıyordum. Bu nedenle EBA destek noktasına geldim. 9 sınıf öğrencisiyim burayı açtıkları için Allah Vali Bey’den razı olsun. Buraya geldim benim için çok iyi oldu. Artık derslerimden geri kalmam inşallah. Bu uygulamalarında çoğalmasını istiyoruz.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir