• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Hindistan Çin'le Savaşa mı Hazırlanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan Çin'le Savaşa mı Hazırlanıyor?

Bu hafta Hint Ordusu, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'ndan (PLA) gelen herhangi bir tehdide karşı Chumar, Depsang ve Chushul bölgeleri dahil olmak üzere sınırın yakınındaki bölgeleri ilerletmek için tanklar konuşlandırmaya başladı. Hint medyası, T-72 ve T-90 tanklarının, BMP-2 piyade savaş araçlarının yanı sıra, Ladak bölgesinin savunmasında kritik öneme sahip olan Chumar-Demchok sınırına yakın konuşlandırıldığını bildirdi.


15 bin fitten daha yüksek bir rakımda yer alan Depsang ovaları düz ve bu nedenle tanklar için oldukça uygun. Hint tanklarının daha yüksek olan Keşmir bölgesinin doğu kısmındaki Aksai Çin'den gelebilecek tehdite karşı kritik bir nokta olarak iki Asya ülkesi arasındaki sınır, 1962 savaşından bu yana Hindistan-Çin arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor.

 


Çin-Hindistan arasında 1962'de savaşa sebep olan Ladak vadisi bölgesi

Kış Gerçekten Geliyor

Hint ordusu, kış boyunca ileri karakollarda konuşlandırılmaya hazır olduğunu açıkladı. Ayrıca Sovyet / Rus tankları ve zırhlı araçların eksi 40 santigrat derecede bile operasyonda kullanılabileceği belirtildi. Araçlarda sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda donmayan özel yakıtlar kullanılıyor.

14.500 fitten daha yüksek bir rakımda bulunan Doğu Ladak'ta, bölgenin en sert soğukların görüldüğü ve dondurucu rüzgârlarla birlikte kış aylarında sıcaklıkların düzenli olarak eksi 35 dereceye düştüğü biliniyor.

Ateş ve Öfke Kolordusu

Hindistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Arvind Kapoor, Hint haber medyasına verdiği demeçte, "Ateş ve Öfke Kolordusu, Hint Ordusu'nun ve aynı zamanda dünyanın en zorlu arazilerinde mekanize kuvvetleri konuşlandıran tek oluşumudur. Tankların, piyade savaş araçlarının ve ağır silahların bakımı bu arazide zorlu bir iştir. Mürettebatın ve ekipmanın hazır olmasını sağlamak için hem insan hem de makine için yeterli düzenlemeler yapıldı" dedi.

Kapoor, Hindistan Ordusu'nun sert hava koşullarıyla başa çıkmak için tamamen hazır olduğunu ve bunun özel ekipman ve giysiler içerdiğini, ancak şartlar karşısında eğitimin de çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Küçük Silahlar Konuşlandırılıyor

Hindistan Ordusu ayrıca, acil tedarik kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nden satın alınan yeni SIG 716 saldırı tüfeği ile de tanıtıldı. Ladak Vadisi'ndeki Fiili Kontrol Hattı'ndaki askerlere silahlar verilirken, aynı tüfekler Pakistan'ın Kontrol Hattı'ndaki birimlere ve Keşmir'deki terörle mücadele birimlerinde de kullandırılıyor.

Yeni Delhi, Şubat ayında eski Hint Küçük Silah Sistemi (INSAS) 5.56x45 milimetrelik tüfeklerin yerini alması için 7.62x51 milimetre tüfeklerin 72.400'ünü sipariş etmişti. Ordu geçen Temmuz, bir hızlı tedarik (FTP) programı kapsamında ABD yapımı SIG 716 G2 saldırı tüfeklerinden 72.000 adet daha satın alacağını duyurdu.

SIG 716'ların satın alınmasına ek olarak, Hindistan ordusunun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Caracal International'dan 93.895 CAR 816 (Caracal Sultan) karabina (kanca) sipariş ettiği bildirildi. Bu anlaşmanın benzersiz yanı, CAR 816 Sultan'ın INSAS tüfekleriyle aynı 5.56x45 milimetrelik NATO kartuşuna yerleştirilmiş olmasıdır. Bu nedenle Hindistan SIG 716 'ı benimseyerek mühimmat taleplerini düzene koymak yerine, farklı fişeklere yerleştirilmiş iki tüfek kullanacak.

Bu durumda, mümkün olduğu kadar daha çabuk ve özellikle daha güvenilir bir ateşli silah elde etme ihtiyacı giderilmiş olabilir.

Bununla birlikte, Hindistan hükümeti içindeki bir anlaşmazlık noktası, “Made in India” girişiminin taleplerini karşılamak için bu tüfeklerin belirli bir kısmının Hindistan'da üretilmesi gerektiği. Birkaç hafta önce The Economic Times, bu husustaki anlaşmanın öldüğünü bildirdi, ancak şimdi Keşmir'deki çatışma tehdidiyle Yeni Delhi, potansiyel olarak bu büyük anlaşmayı sonuçlandırmak ve askerlerinin eline daha fazla silah almak için elinden geleni yapacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir