• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milletvekilliğiyle başlayan siyaset hayatına Bayındırlık ve İskân Bakanı unvanıyla devam ederek uzun yıllar Türkiye siyasetinde sevilen bir şahsiyetti.

Ergezen için yarın TBMM’de devlet töreni yapılacak. Öğle namazına müteakip Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazının ardından Ergezen'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesine getirilecek.

Zeki Ergezen kimdir?

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümü mezunu Zeki Ergezen, 2 Aralık 1949 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi. Ergezen, Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti kurucu üyesi oldu.

19, 20, 21 ve 22'nci dönem Bitlis Milletvekilliği yapan Ergezen, 20'nci dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi. Zeki Ergezen, 58'inci ve 59'uncu hükümetlerde Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yaptı. 23'üncü dönemde Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir