• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Simpsonlar dizisindeki kehanet(!) ve Trump'ın koronaya yakalanması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can - Haber Yorum

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüse yakalandığını duyurması bazı gerçek olayları önceden işlemesiyle ünlenen ABD'nin en uzun soluklu dizisi Simpsonlar'daki ölüm sahnesini akıllara getirdi.

27 AĞUSTOS 2020 İŞARET EDİLMİŞTİ
Dizinin daha önceki bölümlerinde Trump'ın ölümü işlenmiş, tarih olarak ise 27 Ağustos 2020 işaret edilmişti. Ancak ölüm tarihi olarak işaret edilen 27 Ağustos 2020'de Trump, 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri için aday gösterilmişti. Bu kehanet gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilinmez ama Trump ve eşinin koronavirüse yakalanması diziyi sosyal medyada dünya gündeminde ilk sıralara taşıdı.

Daha önce "Koronavirüs, Facetime, akıllı saat, Yunanistan'ın borç temerrüdü, kripto para., Trump'ın başkan seçileceği, George Floyd'un öldürülüş şekli ve olaylar, ABD'de Heykellerin yıkılması, Trump-kral Selman ve Sisi'nin Dünya Küresine ellerini koymaları, İklimci(!) GRETA, Lübnan  liman patlaması..." başta olmak üzere birçok önemli olaya daha yaşanmadan bölümlerinde yer veren "Simpsons "dizisi, Donald Trump'ın koronavirüse yakalanmasının ardından yeniden gündeme geldi.

Bu dizinin senaristlerine "İleride yaşanacak olayları nasıl oluyor da diziye konu yapabiliyorsunuz?" diye sorulmuş onlar da bir ekip çalışması yaptıklarını ve gündemi iyi takip ettiklerini belirtmişlerdi.

Senaristler; kehanetle ("Gelecekteki olayların gerçekleşmesiyle) ilgili bir alakalarının olmadığını belirtiyorlar.

Ancak her yeni bölümle bir nevi kendilerini yalanlamış oluyorlar.

Çünkü senaryo gereği dizi gelecekle ilgili bir şeyler paylaşıyor ve bu paylaşımlarda bazı ön gürüler yer alıyor. Vakti geldiğinde bu öngörülerin ortaya çıktığını gören insanlar haliyle soruyor;

-Bu senaryoları siz mi yazıyorsunuz yoksa birileri tarafından belli konular hazır halde getirilip elinize tutuşturuluyor? 

-Bu dizinin işlediği bazı konular (Kripto para- koronavirüs-Yunanistanın borç temerrüdü... v.s) tamamıyla KÜRESELCİLER denilen yapının uygulamalarından olan geniş kapsamlı planlarında oldukları için bu konular onlar tarafından sipariş mi edildi yoksa hazır olarak mı sunuldu?

-Özellikle siyasi olayların ele alınması ve bunların bir süre sora gerçekleşmesi tesadüf olmadığına göre  senaristlerin siyaset ve Dünya Siyasetinin Yönetimiyle ilgili hangi odaklarla bağlantıları var?

Kısaacası Simsonlar sadece bir çizgi dizi olmanın çok ötesindedir. Sebep olduğu ahlaki dejenerasyon bir tarafa, işaret ettiğigelecekle ilgili projeksiyonlar adeta The Economist'in görsel medyadaki bir başka boyutunu gösteriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir