• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Yeşilay’ın yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda yarıştığı “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışmasına, Mardin genelinde toplam 2 bin 781 eser katılım gösterdi. İl birinciliğine layık görülen öğrencilere, ödülleri ve teşekkür belgeleri verilmek üzere tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, öğretmenler ile ödül kazanan öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfi Günlüoğlu, dereceye girerek Mardin’i gururlandıran öğrencilere, öğretmenlere ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Bireyden başlayarak toplumsal bir sorun haline dönüşen ve dünya genelinde büyük mesele haline gelen bağımlılıkla ilgili Yeşilay'ın dünya çapında örnek, sorumlu ve başarılı çalışmalarını Mardin’de de uyguladıklarını ifade eden Günlüoğlu,  şöyle dedi:

“Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmeleri amacıyla hazırlanan proje hayata geçirildi. Burada Yeşilay’ın amacı öğrencilerimiz arasında farkındalık oluşturarak, nihai hedefimizde gençliğimizin sağlığını korumak vardır, gençlerimize bağımlılıklardan önce ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu yönde olacak.”

Günlüoğlu, konuşmasının devamında, gerek öğrencilerin, gerekse öğretmenlerin zararlı alışkanlıkların önlenmesinde rol almaları gerektiğini, ciddi bir mücadele içinde olmaları gerektiğini anlattı. 

Başarı gösteren öğrenciler hediye çeklerini İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer ve Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’nun elinden aldılar. Öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler de takdim edildi.

Ödül töreni öğrenci ve veliler ile çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir