• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Ebu Merzuk: "Filistin davasının tasfiyesine karşı ulusal birlik kaçınılmazdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) önemli isimlerinden olan Ebu Merzuk yaptığı açıklamada, Fetih Hareketi ile HAMAS arasında İstanbul'da yapılan görüşmelerin, Filistinli grupların tek çatı altında birleşmesinde büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Tarafların daha önce birbirleri hakkında yaptığı açıklamaların geride kaldığını, Filistin birliğinin tesis edilebilmesi için bazı şeylerin unutulması gerektiğini aktaran Ebu Merzuk, “Şu an için yapılması gereken şey iki taraf arasında güven tesis edilmesidir.” dedi.

Ebu Merzuk, siyonist işgal rejiminin Filistin davasını tasfiye etme, ilk kıblemiz Mescid-i aksa ve Kudüs başta olmak üzeri İslami değerleri Yahudileştirme, ilhak planı ve imzalanan sözde barış anlaşmalarına karşı başarı elde etmek için tüm tarafların, ulusal uzlaşıya odaklanması gerektiğinin altını çizdi.

Ebu Merzuk, ulusal birlik hususunda ortak noktalara varmak için tüm Filistin gruplarıyla gelecek hafta görüşmeler yapılacağına işaret ederek, görüşmeler esnasında masaya yatırılacak meselelerde mutabakata varılması halinde uygulamaya geçilerek seçimlere gidileceğini kaydetti.

HAMAS hareketinin uzun süredir seçimlerin özgür ve şeffaf bir şekilde yapılmasını istediğine dikkat çeken Ebu Merzuk, yeni seçimlerin yapılmasının Filistin halkı için iyi olacağını söyledi.

Fetih ve HAMAS heyetlerinin İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda taraflar, Filistinli grupların katılımıyla kapsamlı bir ulusal diyalog için sunulacak bir "vizyon" üzerinde anlaşmaya varmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir