• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Genç Memur-Sen'den Azerbaycan'a destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığında yapılan Azerbaycan'a destek açıklamasını Genç Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ozan Tosun okudu.

Azerbaycan’da son zamanlarda yaşanan hadiselerin yeni olmadığını belirten Tosun, geçmişe dayanan bu tutumun tarihe geçmiş kara bir leke olarak günümüze kadar geldiğini ifade etti.

Ermenistan otuz sene önce uluslararası hukuku hiçe sayarak, Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgal ettiğini hatırlatan Tosun, "Bu işgal esnasında hiçbir ahlaki kural tanımayan saldırganlığı ile adeta bir katliam gerçekleştirmiştir. Azerbaycan topraklarının neredeyse beşte birini işgal eden ve milyonlarca insanı yurtlarından ederek, başta Hocalı’da yaptığı soykırımı ile insanlık suçu işleyen Ermenistan’ın tescilli bir saldırgan olduğunu biliyoruz." dedi.

 

"Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında mücadele vermekten başka seçeneğimiz yoktur"

Ermenistan'ın 28 Eylül sabahı başlatmış olduğu saldırıları ahlaksızlık olarak nitelendiren Tosun, "Ahlaksızca yaptığı saldırıya meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bir yanda kendi toprakları işgal edilen kardeş ülke, diğer yanda ise işgalci konumunda olan bir ülke varken; bizlere de “Dünya Beşten Büyüktür” diyen iradenin arkasında durarak, haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, omuz omuza mücadele vermekten başka seçenek yoktur." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletleri göreve davet eden Tosun, "Bu saiklerle uluslararası hukukun işletilmesi noktasında; başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün dünya ülkelerini inisiyatif almaya ve Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına karşı tavır almaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Azerbaycan’a verilen destekler, haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepkidir"

Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğe de değinen Tosun, "Ülkemizin Azerbaycan’a verdiği güçlü destek sadece devletlerimiz arasındaki kardeşlik hukuku sebebiyle değildir. Aynı zamanda otuz senedir kardeş Azerbaycan’a yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepkidir. Ama bilinmelidir ki Türkiye’nin Azerbaycan’a yardımı ve desteği de her nasıl istiyorlarsa öyle olur." diye belirtti.

Tosun, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bizler, bugün Ermenistan’ın uluslararası hukuku hiçe sayarak, dost ve kardeş ülke Azerbaycan topraklarına yönelik haksız saldırılarını, insanlık dışı işgallerini protesto etmek, hiçbir şekilde izahı olmayan hukuksuz saldırılar nedeniyle Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi anmak ve ne olursa olsun Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu açıklamak için buradayız. Tekrar Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor; İki Devlet Bir Millet olduğumuz Azerbaycan halkının yanında her fırsatta koşulsuz olarak duracağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz." (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir