• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
Erdoğan: Ermenistan çekilmeden kalıcı barış olmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'da 27. Dönem 4. Yasama Yılı açılışında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"TBMM'nin yeni yasama yılının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum.

Tarihimize ne kadar iyi bilirsek geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ülkemizin terörle mücadelesinde, haklarını koruma konusunda net tavır gösteren Meclisimize şükranlarımı sunuyorum."

"AZERİ KARDEŞLERİMİZ KENDİ GÖBEKLERİNİ KESMENİN ADIMINI ATTILAR"

Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerimize samimi destek veren Meclisimiz, milletimizle birlikte tüm dostlarımızın da umut kaynağı olduğunu göstermiştir.

Türkiye'yi demokrasiye bedel ödemeden sahip olmuş bir ülke diye itham edenler, umarız 15 Temmuz gecesi bu bühtanlarından dolayı utanç duymuşlardır.

Dünyanın doğusu ve batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle her köşesinin güvenliğe ihtiyacı var. 

Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. İşgalcilerin bu topraklardan çıkmaları gerekir ki burada bir çözüme ulaşılsın. Şimdi netice zamanı. Azeri kardeşlerimiz de kendi göbeklerini kesmenin adımını attılar. 

Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkanlarımızla destek vermeyi sürdüreceğiz. Barışın kalıcı yolu Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesinden geçiyor.  Ermenistan yönetimini Türkiye'ye iftira atma gayreti de kurtaramayacak. 

Bu haydut devlete (Ermenistan) destek verenleri, kendilerine insanlığın ortak vicdanı önünde hesap sorulacağı konusunda ikaz ediyorum.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir