• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şahinbey Müftüsü Arcaklıoğlu: “Cami sevdalısı olmamız lazım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te de İl Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında bir program düzenlendi. Şahinbey ilçesi Alaybey Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Öğle namazı öncesi düzenlenen programda İl Müftülüğü mevlithanları tarafından Mevlid ve Salâvat-ı Şerif okundu.

Programda bir konuşma yapan Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1-7 Ekim tarihleri arasında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın kutlandığını anımsattı.

Camilerin önemli mekânlar olduğunu ve camilere değer verilmesinin önemine değinen Arcaklıoğlu, camilerin şehrin ruhu ve kalbi olduğunu vurguladı.

Camilerin birliğin ve beraberliğin sembolü olduğunu belirten Arcaklıoğlu, camilerin geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu ifade etti.

Kentteki camileri yaptıran ve camilerin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Arcaklıoğlu, bu yılki “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın ana temasının “Cami ve İlim” olduğunu bildirdi.

 “Cami sevdalısı olmamız lazım”

Camilerin birliğin ve beraberliğin sağlandığı en önemli mekanlar olduğunun altını çizen Arcaklıoğlu, “Cami cem eden demektir. Cami bir araya toplayandır. Sadece bedenleri değil, ruhları ve gönülleri de bir araya getirendir. Meşguliyetiniz ne olursa olsun, bugün ve her gün ömür oldukça Allah’a inanan kullar olarak gönlümüzü namaza, camiye bağlı kılmamız gerekiyor. Bedende kalbin işlevi ne ise şehirde de cami ve camilerin işlevi odur. Kalp nasıl vücuda, vücudun organlarına kan pompalıyor, camilerde aynı şekilde bize adeta kan pompalıyor. Ruhumuzu, kalbimizi, gönlümüzü besliyor. Cami sevdalısı olmamız lazım.” dedi.

“Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa’da ibadet etmek önemlidir”

Tüm cami ve mescitlerin mihrabında Bakara suresinin “Nereden yola çıkarsan çık, yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir” ’ayetinin yer aldığını hatırlatan Arcaklıoğlu, “Yeryüzünde üç mescit vardır ki bu mescitlere ziyaret ve bu mescitlerde ibadet etmek çok önemlidir. Bu mescitlerden birisi Mekke’deki Mescid-i Haram’dır, diğeri de Allah Resulünün de kabr-i şerifinin bulunduğu  Mescid-i Nebi ve diğeri de Mescid-i Aksa’dır. Mescid-i Aksa bugün mahzun ve bizleri bekliyor. Bizler yönümüzü Kâbe’ye, kalbimizi Mescid-i Haram’a doğru çevirip Allah’a yöneliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Camilerin, kalbini camiye bağlamış gençlere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Arcaklıoğlu, Kabe'nin birer şubesi ve Allah'ın yeryüzündeki en sevgili mekanları olan camilerin huzur kaynağı olduğunu belirterek, hayatın karmaşası içinde insanların nefes almasını sağlayan ve manen insanları besleyen mekanların camiler olduğunu ifade etti.

Program cemaatle kılınan öğle namazının ardından sona erdi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir