• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Neçirvan Barzani: “Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın huzuru korunmalıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Neçirvan Barzani, dün akşam 20.30 sıralarında Ninova vilayetinin Bertille bölgesinden atılan füze saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bu saldırıyı Kürdistan Bölgesi halkına ve Uluslararası Koalisyona karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ve Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge, Irak ordusu ve Haşdi Şabi’nin ortak çabayla provokatör grupların ortalığı karıştırmaya yönelik faaliyetlerine engel olması gerektiği inancındayız. Peşmerge, tüm Iraklı güçler ve Uluslararası Koalisyonun verdiği kurbanlar, bütün Irak’ın huzur ve istikrarı ile Irak’taki bütün elçilik ve temsilciliklerin korunmasını teşvik etmelidir. Ayrıca ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınının yol açtığı kötü ekonomik koşullardan kurtulmak ve istikrar ortamının sağlanması için en iyi şekilde çaba gösterilmeli.” dedi.

Saldırıları düzenleyenlerin bütün Irak’ın düşmanı olduğunu aktaran Barzani, “Iraklı güçlerin topyekûn elbirliğiyle karşı durması ve onları yargı karşısına çıkarması gerekir. Biz de Sayın Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’yle bir işbirliği geliştirmek için her türlü yardım ve desteğe hazırız. Huzur ve istikrar adına her türlü çabanın gösterileceğinden eminiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir