• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Elibüyük: "Emekçi kardeşlerimizin hak mücadelesinin yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

1865 yılında kurulan ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 63 ülkede 2015 yılından bu yana faaliyet yürüten Amerikan firması Cargıll'da yıllarca çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldılar.

 

İşlerinden atıldıktan sonra hukuki yollara başvuran ve mahkeme sonunda tekrar işlerine geri dönmeleri noktasında karar verilmesine rağmen işe alınmayan işçiler, 896 gündür verdikleri mücadele sonunda tek isteklerinin işlerine geri dönmek olduğunu ifade ettiler.

Yaptıkları ziyaret sonrasında açıklamada bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, adalet arayışında olan tüm işçilerle omuz omuza olduklarını söyledi.

Sendikal çalışmaları sebebiyle işlerinden edilen ve yaklaşık 3 yıldır hak mücadelelerini sürdüren emekçilere destek verdiklerini belirten Elibüyük, "896 gündür hak mücadelelerini sürdüren emekçi kardeşlerimize desteklerimizi bildirmek ve dertleri ile dertlenme adına grevlerine katıldık. Bizler, işçiye hakkının eksiksiz verilmesini salık veren bir inancın evlatlarıyız. Adalet arayışlarında tüm işçi kardeşlerimizle omuz omuzayız. Bütün kurum ve kuruluşlarda olduğu gibi işverenler de merkezlerine insanı yerleştirmeli. İnsanın hak, hukuk ve saygınlığı korunmalı. İnsana sadece çalışan, üreten, kazandıran bir robot nazarıyla bakılmamalı. İnsan aynı zamanda emeğinin karşılığını alan, onurlu bir şekilde yaşamını sürdürebilecek koşullarda yaşamı da hak eden bir varlıktır. Bunlar mutlaka sağlanmalıdır." dedi.

Elibüyük, "Burada hukuki olarak çalışma hakkı elde etmiş emekçilerin hakkının gasp edilip işe alınmamaları ve mahkeme kararının tanınmaması ayrıca sorgulanması gereken bir garabettir. Bu ülkede iş yap, bu ülke insanın alın teriyle kazan ve ülkenin bütün imkânlarından yararlan. Ondan sonra işine gelmediği yerde hiçbir insani ve hukuki sınır tanıma. Böyle bir şey olmaz ve olmamalıdır. İşçilerin hak ve hukuku korunmalı, yabancılara tanınan bu haksız, hukuksuz ve ayırımcılığa da son verilmelidir." diye konuştu.

Kendilerine yönelik gerçekleştirdikleri ziyaret için HÜDA PAR heyetine teşekkür eden Suat Karlıkaya, "Cargıll mücadelesi, birilerinin çok daha fazla zenginleştiği, birilerinin de daha fazla yoksullaştığı bir dönemde artık yoksul insanların da ayağa kalkması gereken bir mücadeledir." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir