• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
Motosiklet kask kullanımı özel denetimi gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü motosiklet sürücülerinin ve yolcularının trafik güvenliğini arttırmak amacıyla ülke geneli yerleşim yerlerinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildiğini duyurdu.

Motosiklet kazalarında ölümlerin büyük bölümünün kafaya alınan darbeler sonucu gerçekleştiğini belirten Emniyet Genel Müdürlüğü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kask takmak ölüm riskini yüzde 40, ağır yaralanma riskini ise yüzde 70 oranında düşürmektedir. Bu kapsamda özellikle motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin ve yolcularının trafik güvenliğini arttırmak amacıyla 25-26-27-28 Eylül 2020 tarihleri arasında 4 gün süreyle motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile yolcularının koruma başlığı (kask) kullanımına yönelik olarak ülke geneli yerleşim yerlerinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlerde 42 bin 218 motosiklet/motorlu bisiklet sürücüsü denetlendi. 5 bin 380 sürücüye kask kullanmamaktan, 743 motosiklete geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmamaktan olmak üzere toplamda 12 bin 556 motosiklet/motorlu bisiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Ayrıca; bin 267 motosiklet/motorlu bisiklet trafikten men edilerek, 71 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir