• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Diyarbakır'da 19’uncu dönem siyaset akademi töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Yenişehir ilçesi AK Parti Diyarbakır il başkanlığında gerçekleşen programda açılış konuşmasını AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak yaptı. Ardından eski Diyarbakır Miletvekili Ebubekir Bal, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Ağrı milletvekilli Ekrem Çelebi, Adana milletvekili Şükrü Erdinç, Diyarbakır milletvekilli Oya Eronat, katılımcıları selamladı.

Düzenlenen siyaset akademisi tören konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekilli Hamza Dağ açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da siyaset akademisi sertifika töreninde, siyasetin kültür ve değerlerin önemine dikkat çeken Hamza Dağ, “Siyaset akademisi 2008 yılında o zamanki genel başkan yardımcımız olan Reha Denemek zamanında Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken verdiği talimatla başlatılmıştı. Bugün ise 19’uncu dönemi geride bırakmış durumdayız. 19’uncu dönemde Türkiye genelinde siyaset akademisyen okullunda 12 bin 400 kardeşimizi mezun edeceğiz. İnşallah Diyarbakır’dan da 450 kardeşimize sertifikalarını taktim edeceğiz. “dedi.

 

Siyaset akademisinin siyasette apayrı bir vizyon ortaya koyduğunu aktaran Dağ,” Belki siyaset yaparken ve siyasi faaliyetlerde bulunurken her gün yeni bir şeyler öğrenip akademinin içinde bulunuyoruz. Çünkü esnafa gidip yeni bir şey öğreniyoruz. Başka bir yerde başka toplantılar yaptığımızda, yönetim kurulu toplantısı yaptığımızda farklı şeyler öğreniyoruz. Ama işin hem teorisini hem de pratiğini anlatan ve her 2 anlamda da kursiyerlerimizi parti teşkilatındaki kardeşlerimizi yetiştiren yegâne uğraş ve çabalardan birsidir.” ifadelerine yer verdi.

Siyasetin çok ciddi bir faaliyet olduğunu dile getiren Dağ,” Gerçekten de bizzat işin içine girerken insan anlıyor ki çok ciddi bir organizasyon gerektiren bir çalışmadır. Çünkü Türkiye’nin en son 19 dönemde 40 ayrı yerde, 40 farklı ders, 40 ayrı günde, 40 ayrı hocayı ve dersler çakışmadan bir araya getirip bu organizasyona devam edebilmek gerçekten ciddi bir meziyet.” şeklinde konuştu.

 AK partinin siyaset alanındaki ciddiyetine değinen Dağ,” vizyon projelerini ortaya koyan AK parti. Aslında siyaset akademisiyle de vizyonunu ortaya koyuyor. Yine siyasi partiler, siyaset akademisi yapıyoruz, diye onlar da bazen akademi çalışmaları yaptılar. Ama hiçbiri bu denli bir organizasyon içerisine giremediler. Onlar sadece birkaç günlük hafta sonu Anadolu’daki teşkilatlarını Ankara’ya davet edip, orada bu organizasyonu gerçekleştirdiler.” dedi

Akademide verdikleri derslerdeki eğitime dikkat çeken Dağ,” Buradaki vereceğimiz derslerde sadece iç ve dış politika sadece eğitim konusunda dersler vermiyoruz. Bizim için en kıymetli ve değerli derslerden biride kültür ve değerlerimiz eğitimidir. Kültürümüze dair yaptığımız çalışmalarımızdır. Bugüne kadar yaptığımız gibi aynı değerlerle yolumuza devam edeceğiz. “İfadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir