• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı. Toplantıda, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve Kürdistani Bölgeler Bakanı Halid Şivani tarafından söz konusu bölgelerin durumuyla ilgili Irak hükümetiyle müzakerelerin başlaması hakkında sunum yapıldı.

Kürdistani bölgelerle ilgili plan Bakanlar Kurulu tarafından onaylanırken, planın uygulanması için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Yakın zamanda konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Bağdat’a gidilmesinin karara bağlandığı toplantıda, Irak Anayasası’nın 140’ıncı maddesinin uygulanması için ciddi çalışılması gerektiği vurgulandı.

Kürdistani bölgeler ve toprak konusunun 9’uncu kabinenin öncelikli işleri arasında olduğunun vurgulandığı toplantıda, Bağdat hükümetiyle yaşanan anlaşmazlığın sadece bütçe ve enerji alanında olmadığının altı çizildi.

Bütçe ve maaşlar

Bütçe konusunun de gündeme geldiği Bakanlar Kurulu’nda, memurların mali haklarıyla ilgili sıkıntıların giderilmesinin kabinenin öncelikli işleri arasında olduğu belirtilerek, Bağdat’ın en kısa sürede Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payını göndermesi için çağrıda bulunuldu.

Kuveyt Emiri’nin vefatı

Bakanlar Kurulu’nda Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın yaşamını yitirmesi de gündeme gelirken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Kuveyt halkı ve emirlik ailesine taziyelerini ilettiği ifade edildi.

Toplantıda, Kuveyt Emiri’nin Kürdistan Bölgesi’yle dostluk ilişkilerinin olduğunun altı çizildi.

Bağdat’taki büyükelçiliklere saldırılar

Öte yandan, toplantıda Bağdat’taki büyükelçilikler ve diplomatik temsilciliklerin korunmasının önemine vurgu yapılırken, Irak’ta istikrarın korunmasının önemli olduğu ve Irak’taki durumun çöküşünün Irak halkı ve Kürdistan halkının çıkarlarına aykırı olduğu bildirildi.

Ayrıca, toplantıda Kürdistan Bölgesi’nde yeni tip Coronavirus (Covid-19) kaynaklı ölüm ve vakaların yükselmeye devam ettiğini hatırlatan Başbakan Mesrur Barzani, resmi kurumların yanı sıra halkın virüsle mücadele tedbirlerine bağlı olması çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir