• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Mukaddesata hakaret eden programlara ceza verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de televizyonların büyük bir kısmı İslama hakaret merkezli konumlanmışlardır.

Süfliliğin ve alçaklığın sınır tanımadığı programların şikayet edilmesi kısmi başarılı sayılabilecek sonuçların ortaya çıkmasına neden oluyor.

İşte bunlardan biri RTÜK'ün rezil ve alçak programlara ceza kesmesi şeklinde ortaya çıkıyor.

RTÜK Üst Kurulu, çeşitli kanallara yaptıkları zararlı yayınlardan dolayı cezalar verdi.

HZ. ADEM'E ALAYCI TUTUM

KANAL D televizyonunda yayınlanan "Yeni Hayat" dizisinde dizideki sözde karakterler arasında geçen bir diyalogda, Adem isimli bir kişiden bahsedilirken, Hz. Adem'e yönelik alaycı bir tutum gösterildiği uzman raporuna yansıdı.

Uzman görüşünü haklı bulan Üst Kurul, Kanal D’ye yaptırım kararı aldı.

KURAN'A SAYGISIZLIK CEZASI

FOX TV'nin "Yasak Elma" dizisi hakkında hazırlanan raporunu da değerlendiren Üst Kurul, yapımda çocuk ve gençler için olumsuz rol modeller oluşturulduğunu, kutsal değerlere saygısızlık yapıldığını ve çarpık ilişkilerin normal gibi gösterildiğini ileri sürdü.

Uzman İzleme Raporu'nda, söz konusu dizi filmde Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle izleyicilerden çok sayıda şikayet alındığı bilgisi de yer aldı. Üst Kurul, yayın ilkelerini ihlalden, yayıncı kuruluşa idari para cezası uyguladı.

İMAM HATİP CAMİASINA HAKARET

Tele1 televizyonunda yayınlanan ilahiyatçı Cemil Kılıç ve eğitimci Yaşar Koçer'in yer aldığı "Karanlıktan Aydınlığa" isimli programda, "İmam hatip liselerinde öğrenci mi yetiştirmek hedeflenmiştir? Yoksa bir partinin seçmeni mi yetiştirilmeye çalışılmıştır? Seçmenin de ötesinde bir militan yetiştirme aslında. İmam hatip liselerinde okutulan fıkıh dersindeki kaynaklarla IŞİD’in dayandığı kaynaklar aynı. O zaman ne kadar imam hatip o kadar IŞİD" şeklinde söylenen sözleri değerlendiren Üst Kurul, imam hatip okulları ile  DEAŞ-IŞİD'in ilişkilendirilmesinin iftira niteliğinde olduğuna kanaat getirdi ve  Tele1 kanalına idari para cezası verilmesine karar verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir