• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
İngiltere'de Covid-19'dan işsiz kalanlara meslek eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Boris Johnson, "Hükümet, her çalışanı kurtaramayabilir ama işsiz kalanlara yeni iş bulmada yardımcı olabilir." diyerek, işverenlerin değer verdiği becerilerin esas alınarak hazırlanacak eğitim programının 23 yaşından büyük ve üniversite eğitimi alamamış yetişkinlere, hükümetin sağladığı fon sayesinde ücretsiz olacağı belirtildi.

"Yetenekli göçmen alımlarını sürdüreceğiz"

Başbakan Johnson, belirli alanlarda beliren iş gücü açığına karşı neler yapılacağı konusunda, "yetenekli göçmen alımlarını sürdüreceklerini" ancak önceliği kendi vatandaşlarının eğitimine vereceklerini ifade etti.

İngiltere'de kısıtlamalar sırasında halka açılan bedava çevrimiçi kursların sayısının daha da genişletilerek 62'ye çıkarıldığı kaydedildi.

Maliye Bakanlığı, kısıtlamalar döneminde işlerine gidemeyenlere yönelik hazırladığı iş koruma ve gelir desteği programlarıyla 6 milyon çalışanın maaşlarının yüzde 80'ini ödemiş, bu ay sonu sona erecek bu planın yerine ise maaşların sadece yüzde 20'sini ödeyeceği yeni bir 6 aylık plana geçildiğini açıklamıştı.

İşsizlik oranının yıl sonunda yüzde 9,7; sonraki yıllarda ise yüzde 13,7 olabileceğini tahmin eden rapor yayınlanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir