• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Antalya'da Hizb-ut Tahrir üyesi 11 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin Antalya 2. Sulh Ceza Hâkimliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan şüpheliler hakkında Antalya terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosunun 29.09.2020 tarihinin 2019/26461 soruşturma sayılı yazılarıyla birlikte sorgularının yapılıp tutuklamaları için gönderilen şüphelilerin hazır olarak CMK 147/a maddesi gereğince kimliklerine ilkşkin soruları doğru cevaplamak yükümlülküğü altında oldukları hatırlatılarak şüphelilerin kimliğinin tespitine geçildi.

Antalya 2. Sulh Ceza Hâkimliğinden yapılan yargılama sonucunda Abdussamet Dönmez, Alaattin Dönmez, Cenap Karadaş, Devran Malgir, Erhan Memi, Güray Dursun, İbrahim Güler, Limar Osmanov, Osman Osmanov, Şiyar Yaman ve Tayfun Kocabaş tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan Hanefi Deniz ve Resul Karadaş adli kontrol sartıyla serbest bırakılırken Sümer Türker isimli şahıs ise savcılıkta yapılan yargılama sonrasında serbest bırakıldı.

Yapılan tutklamalar sonrasında konuşan Avukat Mustafa Kocamanbaş, dava hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Dosyayı açan savcı Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlaması kullanıyordu, ayrıca İslam’a göre suç olan zina gibi bazı hükümlerin Hizb-ut Tahrir tarafından da suç olarak kabul edilmesi savcıyı rahatsız etti, ifadeler bir kişi için ortalama 15 saat sürdü, savcı ise kimseyi detaylı dinlemeden mahkemeye sevk etti, mahkemedeki bayan hâkim tüm sunulan emsal karar ve savunmalara rağmen 11 kişiyi tutukladı. Mahkeme hâkimi de Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesine ve terör örgütü olmadığı kararına rağmen sürekli Hizb-ut Tahrir hakkında suç örgütü tanımlamasını kullandı.”

Kocamanbaş, yarın karara itiraz edeceğini de açıkladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir