• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
Sırrı. S. Önder’in ifadesi ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6-8 ekim vahşeti sürecinde yaşanan olayların sıralandığı ve Önder’e sorumluluğunun sorulduğu ifadede S.S. Önder şu cümleleri kullandı:

“…6-8 Ekim olaylarına bir hafta kala Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Adalet Bakanlığı’nda çözüm sürecinin koordinatörlüğünde görev alan bir başmüşavir ile görüştük. Bu süreçte İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptık. 7-8 Ekim 2014 tarihinde İçişleri Bakanı’nın makamındaydık, odada ben ve İdris Baluken bulunmaktaydı. Pervin Buldan’da gelip, gitti diye hatırlıyorum. Olayların yaşandığı bölgelerde tarafımıza iletilen bilgileri İçişleri Bakanı’na iletip, yaşanan olaylara dair bize yansıyan konularda bilgi sahibi olmasını, yaşanan olaylara kolluk kuvvetlerinin doğru müdahalesinin sağlanması için bilgiler aktardık. Provokasyon temelli gelişmeler hususunda İçişleri Bakanı Efkan Ala da ilgili illerin valilerini arayarak, ilgili konular hakkında tedbir alınması konusunda uyardı.

Ayrıca Selahattin Demirtaş tarafından bize devlet yetkilileri ile mutlak bir koordinasyon içinde olmamızın ve yaşanan olaylara ilişkin olarak İmralı tarafından yapılacak bir açıklamanın uygun olacağı söylendi. Ben de bu bilgiyi Efkan Ala ile paylaştım. Efkan Ala konu beni aşar deyince biz de o dönemki Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yalçın Akdoğan’ın hazirunluğunda görüştük. Bu görüşmede halktaki IŞİD saldırılarına dönük tedirginliğin giderilmesine dönük adım atılmasının iyi olacağı söyledik. Kobane’de yaşanan olaylara dair; Ahmet Davutoğlu tarafından ‘biz bölgeye insani yardım dahil gerekli müdahaleleri yapacağız’

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir