• DOLAR 32.521
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2420.606
  • ...
Bir dava adamı daha Hakk'ka yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ömrünü İslam'a ve İslami hizmetlere adayan, çevresi tarafından sevilen ve saygı duyulan Hamdullah Demirtaş, yakalandığı Covid-19 salgınından dolayı 25 Eylül'de kaldırıldığı Muş Devlet Hastanesi'nde vefat etti.

 

Korkut Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına müteakiben Demirtaşı'ın cenazesi, Korkut İlçe Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşlarıyla defnedildi.

Hamdullah Demirtaş kimdir?

Demirtaş, Milli Eğitim bünyesinde memur olarak çalışırken, 1999 yılında sakalını kesmediği için memuriyetten atıldı. İslami kimliğinden dolayı 28 Şubat mağduru olarak 2000 yılında tutuklanıp, ağır işkencelerden geçirildikten sonra cezaevine konuldu. Demirtaş'ın gözaltına alınmasına üzülen annesi, henüz oğlu gözaltındayken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Bir süre cezaevinde kalan Demirtaş, tahliye oldu. Tahliye olan Demirtaş, kaldığı yerden İslami hizmetlerini sürdürmeye devam etti. Davet çalışmalarındaki samimiyet, gayret, ihlas ve çabasıyla herkesi kendisine hayran bırakan Demirtaş, çalışmalarıyla sürekli etrafına enerji veren, sadece yakın çevresinde değil, yaşadığı Korkut ilçesi ve çevre halkı tarafından da sevilen bir kişiliğe sahipti.

2012 yılında, Hizbullah Cemaatine üye olduğu iddiasıyla hakkında çıkan tutuklama kararı üzerine Demirtaş, çok sevdiği ailesinden ve dostlarından ayrılarak hicret hayatı yaşamaya başladı.

9 Mart 2015 tarihinde evine yapılan baskınla yeniden gözaltına alınan Demirtaş, Muş Adalet Sarayı'nda alınan ifadesinin ardından hem diyabet (Şeker) hem de kalp hastası olmasına rağmen tutuklanarak Muş Kapalı Cezaevine konuldu. 4 yıllık cezaevi sürecinin ardından Demirtaş, 2019 yılında cezasını tamamlayarak tahliye oldu.

Pandemi sürecine kadar köy köy gezip, İslami davet çalışmalarını sürdüren Demirtaş, pandemi süreciyle birlikte yapılan tavsiyelere uyarak evinde kendini ibadetlerine verdi. Kendisini muhafaza etmesine rağmen Covid-19 salgınına yakalanana Demirtaş, hastalığının 15'inci gününde rahatsızlığının artması üzerine kaldırıldığı Muş Devlet Hastanesi'nde vefat etti. Demirtaş, evli 4 çocuk babasıdır. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir