• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
ABD Akdeniz'de tarafını resmen açıklamış oldu! ABD savaş gemisi Yunan üssünde...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazartesi akşamüstü gittiği Yunan adasında Başbakan Kiryakos Miçotakis'in evinde ağırlanan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün Türkiye karşıtı hamleyi açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu taşıyan resmi uçak Girit'teki Suda Askeri Üssü'nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis tarafından bizzat karşılandı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Suda Deniz Üssü'ne ulaşan Pompeo'nun NATO'da görevli ABD'li generallerle selamlaştığı fotoğrafları dünyaya servis etti.

Suda Üssü'ndeki bir Yunan fırkateynini de birlikte gezen Pompeo ve Miçotakis masaya oturdu. Görüşmeden sonra Pompeo, Yunanistan ve Türkiye arasındaki diyaloğu güçlü şekilde desteklediklerini duyurdu.

Ancak Pompeo'nun ağzındaki baklayı çıkarması uzun sürmedi, Suda Üssü'nün ABD'nin deniz operasyonlarının merkezi olacağını ve USS Hershel 'Woody' Williams savaş gemisine ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Dört helikopter pisti bulunan USS Hershel 'Woody' Williams'tan, insansız hava araçları kalkış yapabiliyor. Gemide kumanda ve kontrol sistemleri de bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir