• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Eymir (Çağla) köyünde fıstık üreticilerine tarım mühendisleri teknik personellerle fıstık çeşidi, bakım ve ilaçlama hakkında eğitim verildi.

Eğitim programına; Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Gercüş Tarım İlçe Müdürü, bazı köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Fıstık eğitimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, amaçlarının Batman’da tarımda bilinçli yetiştiriciliğin oluşması olduğunu söyledi.

“Gübreleme, ilaçlama ve hasat eğitimleri verildi”

Çiftçilere 15 gün arayla eğitim verilmeye devam edileceğini belirten Gün, “Batman olarak fıstık konusunda iyi bir aşamaya geldik. 60 bin dönüm ekili alanımız bulunmaktadır. Tarım İl Müdürlüğümüz bünyesinde fıstık alanında uzman bir ekibimiz bulunmaktadır. Bu ekibimiz fıstıkla ilgili bütün teknik konularda köylerimiz gezerek çiftçilerimizi bilgilendirmektedirler. Sahada çalışma yapılması gerekiyorsa sahada çiftçilerimize gerekli bilgileri veriyorlar. Ekiplerimiz 15 günde bir çiftçilerimiz ziyaret edip kendilerine yardımcı olmaktadırlar. Gübreleme, ilaçlama ve hasat konularında çiftçilerimiz bilgilendirilmektedir.” dedi.        

“Daha önce ağaçlarımızı yanlış ilaçlıyorduk”

Verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu ifade eden Eymir (Çağla) köyü muhtarı Abdulkadir Gök, “Köyümüzde yaklaşık bin dönüm fıstık tarlamız var. Fıstık geliri diğer tarım ürünlerinden daha iyi olduğu için köyümüz ve civar köyler fıstık ekimine yöneldi. Daha önce ağaçlarımızı yanlış ilaçlıyorduk. Tarım mühendislerimiz bize doğru ilaçlama, budama ve bakım ile ilgili eğitimler verdi. Tarım müdürümüze ve mühendislere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız