• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Topkapı'da alt geçidi yine su bastı, araçlar suya gömüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteorolojinin İstanbul için yaptığı 'sarı kod' uyarısının ardından, beklenen sağanak öğle saatlerinden itibaren kentte etkili olmaya başladı.

Avrupa yakasındaki vatandaşlar dolu ve yağmur dolu nedeniyle zor anlar yaşadı.

TOPKAPI'DA MANZARA DEĞİŞMEDİ

Her yağışta olduğu gibi Topkapı’da alt geçidi yine su bastı. Yağmur sularını geçmeye çalışan iki otomobil ve diyaliz hastalarını taşıyan bir servis minibüsü yağmur sularında mahsur kaldı.

MAHSUR KALAN HASTALAR KURTARILDI

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Tıkanan rögar kapaklarını açan itfaiye ekipleri, önce suyu tahliye etti.

Suyun azalmasıyla önce otomobiller, ardından da diyaliz hastalarını taşıyan minibüs kurtarıldı. Minibüste bulunan hastalar, ambulanslara bindirilerek hastanelere sevk edildi.

'BİR ANDA SUYA BATTIK'

Minibüste yaşananları anlatan bir hasta yakını, "Bir anda oldu kavşağı döndük suya battık. Araba kaymaya başladı komple su almaya başladı. Arabada 5 kişi var. Hasta insanlar. Biraz korktuk çünkü camlar kapılar elektronik olduğu için kilitlendi" ifadelerini kullandı.

'1.5 SAAT İTFAİYE GELMEDİ'

Minibüste bulunan hasta bir yolcu ise, "Su yükselince içeride mahsur kaldık. 1.5 saat itfaiye gelmedi. Böyle bir şey olabilir mi? Biz hepimiz enfeksiyonlu insanlarız. Rahatsızlıklarımız var. Bu halde pislik suyun içine battık. 1.5 saatte ancak geldiler bizi kurtardılar. İBB Fatih'te şuradan buraya gelemiyor" diyerek tepki gösterdi.

METEOROLOJİ 'SARI KOD'LA UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da beklenen sağanak yağış ile ilgili sarı kod ile uyarı yapmış, açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün 11:00-12:30 saatleri arasında İstanbul'un Avrupa Yakasının batısında (Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy çevreleri) beklenen gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir