• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
İkinci el araçlarda fiyat düşer mi? Sektör temsilcileri ne düşünüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) her sektörde olduğu gibi otomobil sektörünü de olumsuz etkiledi. Fabrikalarda sıfır araç üretimi durma noktasına gelirken yoğun talep nedeniyle ikinci el otomobillerin değeri ise yüzde yüz oranında arttı.

Batman’daki otomobil sektörü temsilcileri, ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan artışı İLKHA’ya değerlendirdi.

İkinci el araç fiyatlarındaki artışın pandemiden kaynaklandığını savunan sektör temsilcileri, bu artışın devam edeceğini belirttiler. İkinci el araç piyasasında büyük bir sıkıntının yaşandığına dikkat çeken sektör temsilcileri, hem kendilerinin hem de vatandaşların uygun fiyata araç bulmakta zorluk çektiğini söylediler.

“Bugün aldığımız aracı yarın aynı fiyata alamıyoruz”

Batman Auto Store Derneği Başkan Yardımcısı Murat Sessiz, sektörün büyük bir sorun yaşadığını dile getirdi. Sessiz, “Galericilik sektörü son bir yıldır fiyat konusunda genel anlamda büyük bir sorun yaşıyor. Fiyatlar dengelenmiyor. Bugün aldığımız aracı yarın aynı fiyata alamıyoruz. Fiyat konusunda şu anda bir belirsizlik var.” dedi.

“Fiyatlarda bir dengesizlik var”

Araç fiyatlarının düşeceği yöndeki görüşlere katılmadığını ifade eden Sessiz, “Araç fiyatlarının düşeceğini zannetmiyorum. Çünkü sıfır araba geldiği zaman yine o fiyat farkı olacaktır. Ama fiyatlar konusunda şu anda büyük bir dengesizlik var. Biz de bu nedenle büyük sorunlar yaşıyoruz. Müşteriye ne diyeceğimizi artık bilemiyoruz.” diye konuştu.

“Satan da rahatsız alanda”

Sattıkları aracı aynı fiyata alamadıklarını vurgulayan Sessiz şöyle devam etti: “Biz 2 ay önce bir milyona 3 araba alırken bugün bir buçuk araba alıyoruz. Yani sorun büyük. Bir an önce yetkililerin bu konuya el atması lazım. Bu durum nereye kadar gidecek? Satan da rahatsız alanda rahatsız… Çünkü bir denge yok. Bir hafta önce 100 bin TL’lik araba bugün 130 bin TL olmuş. Böyle bir dengesizlik olamaz.”

“Sattığımız aracın yerine başka araç koyamıyoruz”

İkinci el araç piyasasının büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten oto galerici esnafı Erdal Baz ise şunları söyledi:

“Yaklaşık 20 yıldır bu sektörün içindeyim. Yaklaşık bir yıldır ikinci el araçlarda büyük bir sıkıntı var. Şu an sıfır araç hiç gelmiyor. Gelen sıfır araçlarda halkın ihtiyacını karşılamıyor. Onun için ikinci el araçlarda çok sıkıntı yaşıyoruz. Sattığımız aracın yerine başka araç koyamıyoruz. Araç bulamıyoruz. Galericiler olarak çok sıkıntı çekiyoruz.”

“Fiyatlarda düşme olmaz”

Şu anda ikinci el araç fiyatlarında bir düşme ihtimalinin olmadığını ifade eden Baz, “Bu şekilde giderse pandemiden dolayı fiyatlar daha da yükselir. Gün geçtikçe yükseliyor. Örneğin bundan 3 ay önce 300 bin liralık araba şu anda 400 bin lira. Fiyatlarda düşme olmaz. Şu an biniciler çok sıkıntı çekiyor, araç alamıyor.” diye konuştu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir