• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
TEKNOFEST’e katılan öğrenciler savunma alanındaki projelerini tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen “TEKNOFEST 2020’ye katılan öğrenciler, dün kendilerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan aldıkları söz üzerine, Fırat Kalkanı Harekâtı ile kontrol altına alınan Suriye’nin El Bab kentini ziyaret etti.

Savunma alanında tasarladıkları projeleri  El Bab kentinde tanıtma imkânı bulan öğrencileri, Gaziantep Valisi Davut Gül, Vali Yardımcısı Anıl Alkal ve askerler karşıladı.

Vefa İnsansız Sistemler Takımı Alçak İrtifa 3'ncülüğü, Genç Mimar Sinan Vefa Takımı Yüksek İrtifa 2'nciliği, ULUCOPTER Takımı TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışması 2'nciliği kazanan yarışmacılar, ürettikleri roket ve insansız hava araçlarını tanıttı.

Geleceğin mühendisleri, hazırladıkları videoları seyrettirerek, projelerinin savunma alanında daha da ileriye gitmesi için çalışmalar yapacaklarını anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğrenci ve yetkililerle telekonferans görüşmesi yaptı. Bakan Soylu, öğrencilerin talebini yerine getiren Vali Gül’e teşekkür etti.

Bakan Soylu, projelerin gelecek nesiller için çok önemli ve rol model olduğunu vurgulayarak, "Görüyorsunuz ki Türkiye'nin yapacağı çok iş var ve sizlerin yapacağı çok iş var." dedi.

Geleceğin mühendisleri de projelerini Suriye'de tanıtma fırsatı veren Soylu'ya ve destekleri nedeniyle Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar'a teşekkürlerini ilettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir