• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Bir çok saldırıdan sorumlu kırmızı kategorideki PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yıldırım-10 Nordoz Operasyonu kapsamında, Van Çatak ilçesi Andiçen Mahallesi kırsalında, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 11 Eylül 2020 tarihinde Van İl Jandarma Komutanlığı JÖH ve Komando Birlikleri tarafından SİHA ve Yakın Hava destekli operasyon neticesinde 3 PKK'linin öldürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, "Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalarında; teröristlerden birinin sözde Botan Saha Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay olduğu ve terörden arananlarda 'kırmızı' kategoride yer aldığı tespit edilmiştir." denildi.

Söz konusu PKK'linin yaklaşık 25 yıldır örgütü içerisinde bulunduğu, yurt içindeki örgüt elemanlarının yüzde 60’ının sorumlusu olduğu, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa bölgesinde pek çok eyleme bizzat katılmış ve birçok kanlı eylemin talimatını verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Terörist, geçmişte Kato Jirka Cephe sorumluluğu, Irak Sincar (Şengal) HPG sorumluluğu, ve Kuzey Alanları Sorumlu Yardımcılığı ve 2019 yılında Botan Saha Sorumluluğuna getirilmiştir.

Terörist; 2007 yılında 12)askerin şehit olduğu Hakkari Dağlıca eyleminin planlayıcılarından ve uygulayıcılarından olduğu,

19 Ağustos 2008 tarihinde Yüksekova Karlı köyünde askeri konvoyun geçişi esnasında EYP patlatılması eyleminin talimatı verdiği,

22 Ağustos 2008 tarihinde Yüksekova Havre Tepede bulunan askeri birliğe sızma eylemini gerçekleştiren grup içerisinde bulunduğu.

12.07.2008 tarihinde Yüksekova Veragöz bölgesinde askeri malzeme taşıyan kamyonların yakılması eyleminin talimatını vermiştir.

Açıklamada, "Diğer etkisiz hale getirilen teröristlerin ise sözde Botan Saha Karargahında Botan Eyaleti Sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman’ın koruması olarak faaliyet gösteren Canfeda Goyi kod adlı Tekin Yıldırım olduğu, Botan Saha Karargahında Botan Eyaleti Sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman’ın koruması ve muhaberecisi olarak faaliyet gösteren Diren Amed kod adlı olduğu tespit edilmiştir." bilgilerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir