• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Geleceğin bilim adamları dene-yap atölyelerinde yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TEKNOFEST yarışmaları için Gaziantep’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Başkanı Haluk Bayraktar, Şahinbey Belediyesi’nin Bilim Şahinbey ve dene-yap atölyelerinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette atölyeleri gezerek öğrencilerle sohbet eden heyet, atölyelere tam not verdiler. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaları da inceleyen heyet, öğrencilere başarılar dilediler.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, geleceğin bilim adamlarının dene-yap atölyelerinde yetişeceğini belirtti.

“Bu yıl TEKNOFEST yarışmalarına rekor bir katılım oldu”

TEKNOFEST’in heyecanını Gaziantep’le buluşturduklarını ifade den Kacır, “Bu yıl TEKNOFEST yarışmalarına rekor bir katılım oldu. Gaziantep’te en fazla takımın katıldığı şehir oldu. Bunların yanı sıra belediyelerimizin öncülüğünde fiziki yapıları da Gaziantep’e kazandırmış olduk. Bunun en güzel örneklerinden biride Bilim Şahinbey atölyeleridir. Burada her gün yüzlerce çocuk bilim atölyelerine katılacak. Çocuklar bilimin merak uyandıran yanlarıyla tanışmış olacaklar. İnşallah onların aralarından geleceğin teknoloji yıldızları ve bilim insanları yetişmiş olacak. Biliyoruz ki Türkiye’nin her köyünde, kasabasında, ilçesinde ve şehrinde cevherler var. Yeter ki biz onları bulalım ve onların önündeki engelleri kaldıralım. Onlarda milli teknoloji hamlesi hedeflerine imza atsınlar.” dedi.

“Atılan bu tohumların günü geldiğinde ülkemize büyük faydaları dokunacaktır”

TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar da Bilim Şahinbey ve Deneyap Atölyelerinde yetişen gençlerin Türkiye’ye büyük faydaları olacağını belirterek, “Tesis ve binalar inanılmaz güzel, el sanatlarından, güzel sanatlara kadar verilen eğitimler çok güzel. Bunun yanı sıra Bilim Şahinbey ve Deneyap Atölyelerini gezdik. Atölyelerimizde hiçbir eksik yok. Altyapı mükemmel, her şey düşünülmüş. İnşallah atılan bu tohumların günü geldiğinde ülkemize büyük faydaları dokunacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkenin her yerinde cevherler var”

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Başkanı Haluk Bayraktar ise TEKNOFEST’in gittiği her şehirde kalıcı izler bıraktığını belirterek, şunları söyledi:

“TEKNOFEST bu yıl doğunun bereketli topraklarından biri olan Gaziantep’te gerçekleşti. Bu anlamada Gaziantep’in ne kadar doğru bir tercih olduğunu bu TEKNOFEST’te yaşadık. Gaziantep Valimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Şahinbey Belediyemiz bu işe sahip çıktılar. TEKNOFEST gittiği her şehirde kalıcı izler bırakıyor. Bu sene Gaziantep’ten çok büyük bir katılım oldu. TEKNOFEST’ten sonra 3 Bilim Merkezi, 6 Deneyap Atölyesi milli teknoloji hamlesi bayrağını dalgalandırmaya devam edecek.” (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir