• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Malatya yeni Doğu Garajı hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Garajının hizmete girmesinden dolayı tören düzenlendi. Törene; AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi idarecileri, Minibüsçü esnafı ile muhtar ve vatandaşlar katıldı. 

“Doğu Garajı esnafımızın bitmeyen 20 yıllık bir çilesi vardı”

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, “Doğu Garajı esnaflarımızın bitmeyen 20 yıllık bir çilesi vardı. Bir defasında Yimpaş arkasına Doğu Garajı yapılarak esnaflarımızın istememesine rağmen mağdur edilmiştir. İtirazlar edildikten sonra Doğu Garajını mezarlıklar arkasına yapılarak yine hem yolcularımızın mağduriyet yaşamasını hem de servisçi esnaflarımızın mağdur olmasına sebebiyet verilmiştir. Bu sorunumuzu Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ilettiğimizde talimatları doğrultusunda yeni yerimizle ilgili çalışmalar yapılarak bugün böyle güzel bir eseri minibüsçüler esnafına kazandırılmıştır. Ben şunu belirtmek istiyorum, çok kısıtlı bütçelerle böyle güzel bir eseri yapmak her babayiğidin yapacağı bir iş değildir. Büyükşehir belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar ve Malatya Şoförler Odası Başkanı Şevket Keskin, bu bölgenin böyle bir esere ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Vatandaşı düşünmek zorundayız. Minibüsçüyü ve taşımacıyı bir kenara bırakalım. Doğu Garajı yapıldığı zamanda çok karşı çıkmıştık. İnsanlar nasıl gidecek. Defalarca söyledik ama anlatamadık. Çünkü bu bölgenin şehre yakın, şehrin merkezinde bir yere ihtiyacı vardı. Çokta güzel oldu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’ın esnaf için elinden geleni yapacağına inanıyorum. Yeni Doğu Garajında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Doğu Garajı esnafının çok rahat bir şekilde hizmet vereceği bir mekâna kavuştuğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yeni yaptığımız Doğu Garajı herkesin kullanabileceği, giriş çıkışların rahat olduğu iyi bir merkeze dönüştü. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise “Siz nasıl çile çekersiniz, siz nasıl yorulursunuz, siz nasıl mücadele edersiniz en iyi bilenlerden biriyim. Yıllara mazhar olan bu sıkıntıyı sonlandırmak için önceki belediye başkanlarımızda bunun için mücadele ettiler ama her defasında bu mücadelede memnuniyeti en üst seviyeye çıkarmak gerekiyordu. Bugün bu memnuniyeti yukarıya çıkarmak için ne istiyorsanız ben varım diyen Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’ı canı gönülden kutluyorum. Doğu Garajının bütün esnafını memnun etmiştir, vatandaşlarımızı memnun etmiştir Allah razı olsun. Vatandaşın, esnafın sorunlarını beraberce, birlikte huzur içerisinde ilettiğimiz anda yerel yönetimlerden de genel yönetimlerden de gereken cevabı bugüne kadar çok net aldık, bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Esnaflarımızın yanında yol yürüdüğü için, onlara hizmetlerini eksiksiz getirdiği için, temizlikten yollarına kadar hizmetleri getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir