• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Pakistan'ın muhalefet lideri kara para aklama davasında tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NAB yetkilileri, Lahor Yüksek Mahkemesi tarafından kefalet talebinin reddedilmesinin ardından Pakistan Müslüman Birliği Nawaz'ın (PML-N) lideri Şerif'i mahkeme binasından gözaltına aldı.

PML-N lideri, bu yılın Haziran ayında aynı davada tutuklama öncesi kefalet için yüksek mahkemeye başvurmuştu. Geçen hafta yüksek mahkeme, avukatının iddiaları sürerken PML-N liderinin geçici kefaletini 28 Eylül'e kadar uzattı.

Pazartesi günü kefalet talebine itiraz eden NAB savcısı, Yargıç Sardar Ahmad Naeem başkanlığındaki iki üyeli heyete, Şerif'in kara para aklama davasında sorgulanması gerektiği için tutuklanmasının gerekli olduğunu söyledi.

Muhalefet liderinin davayla ilgili hukuk müşavirinin ayrıntılı argümanlarını dinledikten sonra mahkeme, kefalet dilekçesini reddetti ve tutuklama emri verdi.

Tutuklamanın ardından, güvenlik personeli ile mahkeme binasının dışındaki muhalefet liderinin destekçileri arasında tartışma çıktı.

Yerel basına konuşan İletişim Bakanı Shibli Faraz, kararın siyasi bir davaya dönüştürülmemesi gerektiğini söyleyerek, kararın mahkeme tarafından alındığını ve bunun muhalefet liderinin yolsuzluğunun bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir