• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Lübnan Patriği Rai: Lübnan tehlikede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maruni Patriği Beşara Butros er-Rai, Mustafa Edib'in hükümet kurma görevini bırakmasının ardından ülkeyi yöneten, uluslararası konferanslara katılan ve uluslararası para fonu ile müzakereleri karşılayan bir liderin olmaması, ayrıca hükümet kurulamaması halinde Lübnan'ın çok sayıda tehlikeyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Patrik yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Edib'in görevi bırakması yurttaşları, özellikle de siyaset sınıfı içinde bir değişim beklentisi içinde olan gençleri hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca anayasa, tüzük ve Milli Mutabakat Sözleşmesi içerisinde bulunmayan bir yasal düzenlemeyi veto ediyormuş gibi göründüğü için de hükümet krizini daha da derinleştirdi. Tek vatanımızın ortak ve nihai bileşenlerini muhafaza eden, sınıflarımızın, mezheplerimizin ve partilerimizin çeşitliliğini fikir ve ifade özgürlüğüne dayanarak tek bir ulus altında toplayan Anayasa, Tüzük ve Milli Mutabakat Sözleşmesi'dir.”

Maruni patrik Rai, “Herhangi bir Bakanlık portföyünün herhangi bir grup, parti, sınıf veya mezhep için kalıcı olarak tahsis edilmemesi, demokratik rotasyon kuralının takip edilmesi” çağrısında bulundu. Rai ayrıca bir konsensüs olmadan ve başkaları tarafından tanınmadan normlar yaratarak itibar kazanmanın mümkün olmadığını vurguladı.


Kaynak: Şark'ul Avsat

Bu haberler de ilginizi çekebilir