• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Halk, Türkiye’nin dış politikasını nasıl görüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara’daki vatandaşlar, İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) “Türkiye’nin dış politikasını nasıl görüyorsunuz? Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşananları nasıl buluyorsunuz?” sorularını yanıtladı. Türkiye’nin politikalarını beğeneler olduğu gibi eleştirenler de oldu. Vatandaşlardan biri Dışişleri Bakanı’nın ismini Süleyman Soylu olarak bildiğini ifade etti.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’de yaptığı hamleleri olumlu bulundu

Türkiye’nin dış politikalarını iyi ve başarılı gördüğünü belirten Ali Kemal Uyan, “Doğu Akdeniz ve Ege’de yaptığı hamleleri çok olumlu buluyorum. Batı ve kapitalist ülkeler eskiden her dediğini yapıyordu. Şimdi öyle değil, Cumhurbaşkanımız direniyor ve Türkiye Cumhuriyetinin hakkını alıyor.” dedi.

Dışişleri Bakanı’nı tanımadığını ve Türkiye’nin dış politikasını takip etmediğini söyleyen vatandaşlardan Emre Güler, Yunan bakanlarının ukalalık yaptıklarını, Türkiye’de bu ukalalıklarına kızdığını belirtti.

“Cumhurbaşkanına hakaret etmek demek o millete hakaret anlamına gelir”

Türkiye’nin dış politikada Yunanistan’a karşı sert bir tavır göstermesinin gayet normal karşıladığını belirten Halil Öncü Karaduman, “Tarihimizden dolayı Yunanistan’ın yıllardır içinde birikmiş olduğu bir kin var. Türkiye’nin tepkilerini gayet normal buluyorum. Dışişleri Bakanlığının çalışmalarını genel olarak iyi bulduğumu söyleyebilirim. Yunan manşetlerinde Cumhurbaşkanımız hakkında söylenen sözler hiç dile getirilecek sözler değildir. Biz içimizde ne kadar eleştirsek de seven veya sevmeyen olsak da bir ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret etmek demek o millete hakaret anlamına gelir. Bu konuda sert bir tavır göstermelerini ekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin hakkını yedirmemek için geceli gündüzlü çalışıyorlar”

Vatandaşlardan Muzaffer Özveren, “Türkiye’nin hakkını yedirmemek için geceli gündüzlü ellerinden geldiği kadar çalışıyorlar. Türkiye’nin dış politikasını beğeniyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik olarak iyi olmadığımız için dışa karşı pençe göstermemeliyiz”

Türkiye’nin dış politikasını kısmen takip ettiğini dile getiren Bahadır Bulut, “Ekonomik olarak kötü bir durumdayız. Dış politikada da çok iyi değiliz. Çünkü ekonomik olarak iyi olmadığımız için dışa karşı pençe göstermemeliyiz. Doğu Akdeniz ve Ege konusunda haklıyız. Yunanistan alakaya maydanoz istediğin yerler toprağın değil bir şeyin değil. Sen Avrupa ülkesisin senin oralarla ne alakan var.” dedi.

“Doğu Akdeniz ve Ege’dekiler hepsi hikaye”

Türkiye’nin dış politikada hamlesinin olmadığını iddia eden vatandaşlardan Eyüp Ünaldı, “Doğu Akdeniz ve Ege’dekiler hepsi hikâye, sonucu göreceksiniz. Zaten Yunanistan ile anlaşmalıdır. Eski tezgahlar bekliyor yeni başlamadı ki. Dört beş yıl önce başladı niye daha önce el atılmadı. Hepsi hayal daha sonra sonucu görürsünüz.” şeklinde konuştu.

“Emperyalist güçler bizi rahat bırakmıyorlar”

Türkiye dış politikalarda yüz senedir nasılsa aynen devam ettiğini söyleyen vatandaşlardan Ahmet Tokuz, şunları söyledi:

“Biz ne yaparsak yapalım bizi dışlamaya çalışıyorlar. Benim bildiğim kadarıyla hep böyle devam ediyor. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege yaşananlar hakkımız olduğunu düşünüyorum ama emperyalist güçler içte de dışta da yüz senedir olay bu hatta 200 senedir bu şekildedir. Bencillik olmasın da görünüşe göre haklıyız. Dış politika da ne olacağı belli değil, Amerika’nın tutumuna bağlıdır. Emperyalist güçlerin tutumlarına bağlıdır.”

“Türkiye’nin hiçbir şeyini takip etmiyorum”

Artık siyasetçilerin isimlerini hatırlayamadığını dile getiren Emre Akkaya, “Türkiye’nin hiçbir şeyini takip etmiyorum. Takip edilecek gibi bir durum değildir. Benim gözümde bitmiş, bu memleket bu saatten sonra düzen tutmaz diyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” dedi.

“Türkiye’nin dış politikasını hiç iyi bulmuyorum”

Kızılay’da ticari taksi işleten vatandaşlardan Mustafa Kırkbudak, Dışişleri Bakanı’nın ismini yanlış söyleyerek, “Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Türkiye’nin dış politikasını hiç iyi bulmuyorum. Bizi yiyecek ekmeğe muhtaç etmişler.” ifadelerini kullandı.

“Doğu Akdeniz ve Ege’deki hamlelerimiz haklı buluyoruz”

Türkiye’nin aktif politikasını beğendiğini belirten Mustafa Çavuşoğlu, “Türkiye dış politikada daha da iyi olabilir ama şu anlık iyi diyebilirim. Doğu Akdeniz ve Ege’deki hamlelerimiz haklı buluyorum. İnşallah geri adım atılmaz. Genel olarak beğeniyorum lakin yalnızlaştırıldığımızı düşünüyorum. Maalesef bu iyi bir şey değil.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir