• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş, doktora saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doktor Emrah Yavuzkılıç’ın saldırıya uğramasını kınayan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, sağlık çalışanlarına karşı uygulanan fiziki ve sözlü tacizlerin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Güneş, Pazaryeri Mahallesi'nde bir adrese Coronavirus denetimine giden filyasyon ekibinde görevli Doktor Emrah Yavuzkılıç'ın, denetim esnasında bir şahsın saldırısına uğraması sonucu burnunun kırıldığını anımsattı.

Güneş, “Pandemi sürecinde gecesini gündüzüne katarak kendisinin ve ailesinin sağlığını riske koyma pahasına çalışarak en fazla emek veren sağlık çalışanlarına yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan fiziki ve sözlü tacizlerin karşılıksız kalmamasını, hukuki olarak kanunlar önünde bu davranışları uygulayanların ceza almalarını istiyoruz. Sağlıkta şiddet, sadece şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın mücadele etmesi gereken bir sorun değil, tüm toplumun hep birlikte mücadele ve dayanışmasıyla üstesinden geleceği bir sorundur. Tüm halkımızın bu konuda bizlere desteklerini bekliyoruz.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir