• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
“Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Sempozyumu” 2 Ekim Cuma günü başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifinin 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılması üzerine bir sempozyum düzenliyor. 2 Ekim Cuma günü İstanbul’da başlayacak “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Sempozyumu”na Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılacağı belirtildi.

Açılış konferansı Ayasofya Camii avlusunda yapılacak olan sempozyumun oturumları online olarak gerçekleştirilecek.

Ayasofya'nın tarihine ve şahit olduğu değişimlere ışık tutması, bünyesinde barındırdığı kültür mirasının dinler tarihi ve Türk-İslam sanatları açısından tanıtımına katkı sağlaması amaçlanan sempozyumda, ulu mabedin medeniyetimizdeki eşsiz değerini din ve ibadet tarihi ekseninde mercek altına alacak.

Tebliğcilerin, bulundukları yerlerden online olarak sunumlarını gerçekleştirecekleri sempozyumun 1’nci oturumunda “Ayasofya Tarihi”, 2’nci oturumunda “Ayasofya ve Mimari”, 3’ncü oturumunda “Ayasofya, İlim ve Hikmet”, 4’ncü oturumunda “Ayasofya ve İbadet”, 5’nci oturumunda “Ayasofya ve Din Hizmeti”, 6’nci oturumda “Ayasofya ve Sanat”, 7’nci oturumda “Ayasofya ve Edebiyat”, 8’nci oturumda “Ayasofya ve Seyahatnameler”, 9’ncü oturumda “Ayasofya ve Vakıf Geleneği” başlıkları ele alınacak.

Sempozyumu online olarak takip etmek isteyen katılımcılar, https://ayasofyasempozyumu.com/ adresinden “Ön Kayıt Formu” doldurarak alacakları canlı yayın linki, kullanıcı adı ve şifreyle oturumları takip edebilecekler. Aynı zamanda oturumlar, Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal medya hesaplarından, “Ayasofya sempozyumu” isimli YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanacak.

3 gün sürecek sempozyumla ilgili detaylara https://ayasofyasempozyumu.com/ adresinden ulaşılabilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir