• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
İHH ve İslamic Relief Vanlı Yetimlere Yardım Dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim 2011`de meydana gelen depremin ardından bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştıran İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz hafta İngiltere merkezli yardım kuruluşu İslamic Relief ile birlikte Van Merkez ve Erciş`te yaşayan 475 aileye gıda yardımında bulunuldu.


380 yetim aileye yardım
Konuyla ilgili olarak bilgi veren İHH Van çalışmaları yetkilisi Halil İbrahim Çinkılıç, dağıtılan yardım paketlerinde sıvı yağ, toz şeker, çay, domates salçası, reçel, zeytin, kuru fasulye, pirinç, nohut, makarna, çikolata gibi ürünlerin yer aldığını belirtti. Çinkılıç, "İslamic Reliefle dağıtım yaptığımız bu 475 ailenin 380`i yetim, kalan 95`i de dul-mağdur ailelerden oluşmaktadır" dedi.


Van merkez ve Erciş`te bulunan ailelerin daha önce tespit ettikleri ve sürekli yardım ulaştırdıkları aileler olduğunu aktaran Çinkılıç, "Van merkez ve Erciş`te tespitli, desteklediğimiz bu ailelere aylık düzenli yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu ailelerimize giyim, nakdi yardım, kömür sobası, beyaz eşya, kurban ve adak eti, eğitim ve kırtasiye ve aylık gıda yardımı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Şubat ve Mart yetimlerle dayanışma ayları
Şubat ve Mart aylarını yetimlerle dayanışma ayları ilan ettiklerini ifade eden Çinkılıç, Bu aylar içinde yetim aile ve çocuklarla bir takım sosyal faaliyetler yapacaklarını belirterek, bu kapsamda yetim çocuklarla lunapark gezisi, futbol turnuvası, gençlerle abalı tesislerinde kayak, yetim ailelerle kahvaltı programı, ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi.


"Dünyada 41 farklı ülke ve bölgede 27 bin 354 yetim aileye hamilik ediyoruz"
İHH Vakfının yurt içi ve dünyada 41 farklı ülke ve bölgede 27 bin 354 yetim çocuğa hamilik yaptığını hatırlatan İHH Van çalışmaları yetkilisi Halil İbrahim Çinkılıç, Bu kapsamda Van`da 285 çocuğa aylık düzenli para yardımı yapıldığını aktardı.

Yapılan yardımlardan dul, yetim çocuk ve kadınlardan oluşan 2478 kişi yararlandığını anlatan Çinkılıç, Tüm vatandaşları yetimlerle dayanışmaya ve yetim sponsorluk sistemine dahil olmaya davet etti. (Murat Dalgın - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir