• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
HAMAS'tan Halime Maalic için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS mesajında; "Tunus ve Filistin, rehberlerinden bir rehberi, şehitlerin, yaralıların ve esirlerin hayır kapılarından bir kapısını kaybetmiştir." ifadelerine yer verdi.

Mesajda "Direnişçi Halime Maalic başta Filistin davası olmak üzere haklı davalar için uzun süreden beridir vermekte olduğu destekle ve yaptığı yardımlarla yüksek bir dereceye ulaşmıştır. Onurlu Tunus halkının Gazze'ye destek ve Filistin'le dayanışma için gerçekleştirdiği eylemlerde o hep meydanlarda oldu." ifadeleri kullanıldı.

Özellikle Filistin davasının zor bir dönemden geçtiği bu günlerde Halime Maalic'in Tunus caddelerini harekete geçiren bir damar görevi gördüğüne dikkat çekildi. 

HAMAS, Maalic için Allah'tan rahmet dilerken, Yüce Allah'ın onu sıddıklar ve mücahitlerle birlikte haşretmesini, ailesine ve yakınlarına da sabır ve teselli dilediğini ifade etti.

Halime Maalic, Tunus'ta Filistin davası için yürütülen insanî ve sivil çalışmalara öncülük ettiği gibi aynı zamanda bu ülkedeki dikta rejime karşı halkın başkaldırısının da ön saflarında yer alan etkili kişilerdendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir