• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
Rektör, İstihbarat Örgütü Kurmuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mersin’de öğretmenlik yapan Tunay Alkan, 28 Şubat döneminde uğradığı baskı, tahkikat ve soruşturmalarla ilgili belgeleri TBMM Darbe Komisyonu’na teslim etti. Rapor eklerine de giren belgeler arasında dönemin Mersin Üniversitesi Rektörü emekli Albay Uğur Oral tarafından YÖK Başkanı Kemal Gürüz’e gönderilen ve fişlemeleri içeren kişiye özel/gizli ibareli bir doküman da yer alıyor. Belgede Rektör Oral’ın, ABD’nin Adana konsolosunu, bazı akademisyenleri ve yerel bir siyasetçiyi izletip elde ettiği bilgileri Gürüz’e rapor ettiği görülüyor. Oral’ın bu bilgileri sivil güvenlik görevlilerinden kurduğu birime toplattığı iddia ediliyor.

Mersin Üniversitesi rektörü emekli Albay Uğur Oral’ın, 28 Şubat sürecinde özel güvenlikçilerden bir istihbarat birimi kurduğu ortaya çıktı. Oral’ın. işe aldığı özel güvenlikçiler vasıtasıyla bilgi topladığı ve bu bilgileri dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile paylaşarak işlem yapılmasını istediği iddia ediliyor. 28 Şubat sürecinin yaşandığı yıllarda Mersin’de öğretmenlik yapan Tunay Alkan, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na gönderdiği belgelerde çarpıcı bir bilginin ortaya çıkmasını sağladı.

Komisyon rapor eklerine giren belgelerde yaşadığı süreci anlatan Tunay Alkan, önemli bilgiler veriyor. Buna göre Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde görev yaparken o dönemki müdürü L.Y., Alkan’ı arayarak acil görüşmek istediğini belirtiyor. Alkan, olayın devamını şu sözlerle anlatıyor: “Müdür, bir gün önce istihbarat elemanlarının okula geldiğini söyledi. Bu kişilerin kendisine, ‘Müdür bey okulunuzda Tunay Alkan adında Hizbullahçı bir öğretmen varmış, onun özlük ve sicil dosyasını görmek istiyoruz’ şeklinde hakkımda irticai ve dincilikle ilgili bazı yargılar ifade eden cümleler kullandıktan sonra sicil dosyamı incelediklerini ve ‘buradan da Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gideceğiz’ diyerek okuldan ayrıldıklarını anlattı.”

Bunun üzerine olayı takip ettiğini ifade eden Alkan, şöyle devam ediyor: “Emniyet Müdürlüğü’ne gidip daha önceden tanımış olduğum İstihbarat Şube Müdürü B.T. ile görüştüm. Kendisi böyle bir konudan haberdar olmadığını söyleyip elemanlarından ‘polis, MİT ve JİTEM’den böyle bir işlemin olup olmadığı hususunda bilgi istedi. Az sonra elemanları geldi ve benim hakkımda herhangi bir çalışmanın diğer kurumlar tarafından da yapılmadığını belirtti. Bu durum üzerine İstihbarat Şube Müdürü, durumu anladığını söyleyip sekreteryasına Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Sezer’i bağlamaları talimatını verdi. Konuşmasının ardından, ‘Ayhan hoca bizim çocuklar yapmış dedi’ diye bana konuşmayı özetledi. Bunun ne demek olduğunu sorduğumda ‘üniversitenin aldığı bazı güvenlik görevlilerini özel istihbarat için kullandığını ve o adamların bu işi yaptıklarını’ belirtti.”

Halen Milli Eğitim Bakanlığı’nda grup başkanı olarak görev yapan Tunay Alkan, Darbe Komisyonu’na gönderdiği ve rapor eklerine giren başvurusunda, “Demek ki, Mersin Üniversitesi’nde Rektör Uğur Oral, seçilmiş sivil güvenlik görevlilerinden kurduğu birime, yasa dışı lekeleme ve kamuoyu manipülasyonu dışında üst düzey istihbarat toplama işi de yaptırmaktaydı.” diyor. 28 Şubat sürecinde Mersin Üniversitesi rektörü olarak görev yapan emekli Albay Uğur Oral, ikinci defa Mersin Üniversitesi rektörlüğüne dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandı. Daha sonra da Uluslararası Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne Türk rektör olarak gönderildi. Halen Balyoz tutuklusu olan emekli Orgeneral Çetin Doğan’la aynı üniversitenin mütevelli heyet başkanı olduğu dönemde birlikte görev yaptılar. (Zaman)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir