• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST 2020 sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep'te 24-27 Eylül tarihlerinde düzenlenen festival için kentte rekor düzeyde yarışmalara başvuru yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan “TEKNOFEST 2020” 24 Eylül perşembe günü düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan festival bugün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye'nin 81 ilinden ve dünyanın da 84 farklı ülkesinden 20 bin 197 takımın başvuruda bulunduğu “TEKNOFEST 2020” bu yıl Coronavirus (Covid-19) pandemisinden dolayı ziyaretçi kabul edilmedi.

Sadece yarışmacıların katıldığı “TEKNOFEST 2020” için yaklaşık bir yılı bulan süre içinde bin bir emek vererek projeler hazırlandı.

İlk yılında yarım milyon, ikinci yılında ise bir milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği “TEKNOFEST 2020”de  ilkokul seviyesinden yüksekokul, mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç, büyük hayallerini ve gelecek için parlak fikirlerini gerçekleştirmek için 21 farklı alanda düzenlenen teknoloji yarışmalarına katıldı.

Binden fazla takım ve 5 bin yarışmacı finalist TEKNOFEST’te yarışırken, yarışmacılara süreç toplamında 5,2 milyon TL maddi destek sağlandı. Dereceye girenlere toplamda 3 milyon TL üzerinde ödül verildi.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının verdiği desteklerle gerçekleştirilen festival kapsamında bu yıl aralarında İnsanlık Yararına Teknoloji, Yapay Zeka, İnsansız Su Altı Sistemleri, Uçan Araba Tasarımı, Sürü İHA Simülasyonunun bulunduğu yarışmalar düzenlendi.

Festival kapsamında düzenlenen organizasyonların tamamlanması ve dereceye giren takımlara da ödüllerinin verilmesinin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve diğer protokol üyeleri, organizasyonda görev alanlarla fuar alanında buluştu.

4 gün süren festivalin kapanışında konuşan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bir taraftan TEKNOFEST 2020'yi düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını, bir taraftan da festivalin sona ermesinden dolayı buruk olduklarını söyledi.

“TEKNOFEST önümüzdeki yıl İstanbul’da düzenlenecek”

Gaziantep'te üçüncüsünü düzenledikleri TEKNOFEST 2020'yi tamamladıklarını belirten Bayraktar, “TEKNOFEST, adeta yüksek hızlı bir şarj istasyonu gibi hepimizi enerjiyle doldurdu, coşturdu. Milli teknoloji hamlesinin ülkemiz ve milletimizle buluşmasına vesile oldu. Bu enerjiyi tüm milletimize ve uzandığı coğrafyaya yaydı. Ben özellikle burada emeği geçen genç kardeşlerimize, bizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve değerli protokole teşekkür ediyorum. Bizi adeta bağrına basan Gaziantep'e, valimize ve belediye başkanımıza kalbi şükranlarımı iletiyorum. TEKNOFEST'in heyecanını duyan, gönlünü veren, emek sarf eden herkese minnet duygularımı iletiyorum. Gelecek yıl İstanbul'da buluşmak üzere kalın sağlıcakla.” dedi.

Protokol ve katılımcılar, daha sonra dereceye giren öğrencilerle ve gönüllülerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir